Google Shopping

Ook met jouw producten tussen de Google Shopping resultaten? Wij helpen je graag. Onze specialisten maken jouw producten zichtbaar in Shopping.

Voordelen Google Shopping uitbesteden:

    Jouw producten zichtbaar in Google
    Snel meer online conversies
    Hoge Click Through Ratio (CTR)

Wat is Google Shopping?

“Heb je een webshop en maak je nog geen gebruik van Google Shopping? Dan laat je tot dusver een enorme mogelijkheid links liggen om meer verkopen te realiseren. Maar wat is Google Shopping, hoe werkt het en hoe kan het jouw webshop ondersteunen? Google Shopping is een netwerk van Ads waarmee webshopadvertenties worden getoond in de zoekresultaten van Google. Dat kan in 2 advertentieruimtes verschijnen: bovenaan of in de rechterkolom. Standaard voorzien een productafbeelding, titel, prijs en naam van één of meerdere webshops. Een must-have voor elke webshop die meer verkopen wil realiseren. En dat wil jij toch ook?”

Nico Zeinstra

Nico Zeinstra | Google Ads-specialist

google shopping uitbesteden

Hoe werkt het?

Je hebt ze waarschijnlijk al ontelbaar vaak in Google voorbij zien komen. Als je in de zoekmachine iets zoekt dat gekoppeld is aan een product, dan worden ze standaard zichtbaar in de advertentieruimtes van de zoekresultaten: de Shopping-resultaten. Hiermee kunnen consumenten jouw prijzen eenvoudig vergelijken met die van de concurrentie, zonder dat ze elke website hoeven te bezoeken. Als adverteerder betaal je per klik en dus pas als de consument op de link naar je webshop klikt.

De Shopping-resultaten draaien op productadvertenties. Deze advertenties worden uit een zogeheten productfeed gehaald. Met het instellen en koppelen van de feed worden jouw producten zichtbaar in de resultaten van Google Shopping. Op welke positie hangt van meerdere factoren af, zoals: de klikprijs die je bereid bent te betalen, de relevantie van je product en kwaliteit van je advertentie. Onze Shopping-specialisten helpen je hier graag bij.

Google Shopping Feed

Google Shopping is een handig, maar ook lastig netwerk om in te adverteren. De Google Shopping Feed of productfeed vormt hierin over het algemeen de boosdoener. De feed is een databestand met producten en productinformatie. Voor Google dient het echter aan een aantal voorwaarden te voldoen. Die vind je hier. Verder is het handig om te letten op de inhoud van je feed, zoals:

  • Is er een GTIN (EAN code) voor al je producten ingesteld?
  • Gebruik je producttitels waarnaar mensen zoeken?
  • Zijn je productafbeeldingen representatief (en vergelijkbaar met concurrenten)?

Voor webshops kan Google Shopping een essentiële rol spelen in online adverteren. Wij begrijpen echter dat termen zoals klikprijs, productfeed en GTIN je niet vaak ter ore komen. Dat laat je toch het liefst door specialisten inrichten?

Google Shopping inzetten

Onze Google Ads-specialisten

Nico Zeinstra

Nico Zeinstra

SEA-strateeg

Esther Wijbenga

Esther Wijbenga

Google genie

Rick Maarsen

Rick Maarssen

ROAS (Rick onze advertentie specialist)
nieuwe collega

Lars Wierda

Conversie knaller

Onderdelen van Google Ads

remarketing icon

Remarketing

Irritant of handig? Spammy of een mooi verlengstuk buiten je website? Remarketing, ook wel retargeting genoemd. Iedereen vindt er wel wat van, maar wat je er ook van vindt: het werkt. Wat is remarketing nou precies en waarom werkt het?

display advertising icon

Display Advertising

Zichtbaar zijn op websites zoals Nu.nl en Telegraaf.nl, wie wil dat nou niet? Met het inzetten van Display Advertising is dit mogelijk, ook voor jouw bedrijf. Maar wat is Display Advertising, hoe werkt het en hoe zet je dit zo effectief mogelijk in?

youtube icon

YouTube marketing

Het afgelopen decennia is YouTube in een hoog tempo gegroeid. En met deze groei zijn ook de zakelijke kansen op deze zoekmachine enorm toegenomen. Met name op het gebied van adverteren. Laat ons jou overtuigen om hiermee aan de slag te gaan.

Bekijk ook deze Samenwerkingen!

beach wagon company
Cases

Beachwagon Strollers

Jonge ouders die een oplossing zoeken om hun kinderen inclusief de nodige bagage mee op pad te nemen, vinden die bij Beachwagon Strollers, tot 2022 handelend onder de naam Beach ...
LEES MEER
Sinnergie header
Cases

Sinnergie Zonnepanelen

Met een stijging in het aantal zonuren en in de gasprijzen kunnen we op particulier en zakelijk gebied eigenlijk niet meer zonder zonnepanelen. Die sieren dan ook steeds meer daken ...
LEES MEER
Pand Haaima Hylkema
Cases

Haaima Hylkema

Wil je met stijl over de weg rijden, dan doe je dat in een auto van Haaima Hylkema. Voorheen bekend als twee Friese bedrijven onder de namen Haaima en Hylkema, ...
LEES MEER

Klaar om jouw ambities waar te maken?

Veelgestelde vragen

Zoekmachine adverteren (SEA) is het kopen van advertentieruimte boven en onder de natuurlijke zoekresultaten van de zoekmachine. Dit doe je doormiddel van het bieden in een veiling op bepaalde zoektermen(zoekwoorden, keywords) waarbij per klik wordt afgerekend.

SEA staat voor Search Engine Advertising, oftewel zoekmachine adverteren. Door te betalen voor advertenties van bepaalde zoekwoorden, kom je bovenaan in de zoekresultaten. Het is de snelste en makkelijkste manier om bovenaan in Google te komen.

Google Ads (opvolger van Google AdWords) is de service van Google waarmee je betaald kunt adverteren.

Waar het zoeknetwerk van Google bestaat uit het standaard zoeken in Google, Google Maps, Google Afbeeldingen, etc. en de site van haar zoekpartners zoals vinden.nl, bestaat het Google Display Netwerk uit sites als Gmail, YouTube, Blogger en Google Finance en andere duizenden sites waar Google als zoekpartner staat ingesteld. Denk daarbij aan NU.nl en de sites van de Telegraaf en Marktplaats. In het Zoeknetwerk kom je met je zoekwoorden bovenaan in Google en heeft vaak alleen zin als er genoeg zoekopdrachten voor dat zoekwoord zijn. Het is een actieve manier van adverteren. In het Google Display Netwerk wordt je getoond in de vorm van een banner. Dit netwerk wordt vaak gebruikt bij onbekende producten of organisaties ten behoeve van de naamsbekendheid (branding). Daarom wordt dit gezien als pro-actief netwerk.

Google Shopping is, net als bijvoorbeeld Google Afbeeldingen, een tabblad binnen de zoekresultaten. Wanneer je op een bepaald product zoekt, toont Google Shopping de prijzen van dat product en waar je het kan kopen. Omdat er meerdere producten worden getoond is het een goede manier om prijzen te vergelijken. Voor webshops is het dan ook een uiterst effectief middel voor online adverteren, immers je kunt je producten direct laten vertonen.

Bovenaan komen in Google is te realiseren op 2 manieren namelijk; via de betaalde manier doormiddel van SEA (Search Engine Advertising) of op de gratis manier door middel van SEO (Search Engine Optimization).

De meest populaire vorm van online adverteren is via Google Ads. Je betaalt een bedrag per keer dat er op jouw advertentie geklikt wordt. De prijzen per woord en klik lopen behoorlijk uiteen; dit is afhankelijk van hoe vaak er op dat keyword gezocht wordt. Ook adverteren via Facebook is een optie. Daar focus je je niet op zoekwoorden, maar op doelgroepen.

CPC staat voor Cost Per Click, dit is een afrekenmodel voor online adverteren. Zoals de naam al zegt betaald de adverteerder een bepaald bedrag voor iedere keer dat er op zijn advertentie geklikt wordt.

CPM staat voor Cost per Mille. Bij online adverteren in het Display Netwerk heb je de mogelijkheid om te betalen per klik (CPC, Cost per Click) of per 1000 vertoningen (CPM). Wanneer je bijvoorbeeld 8000 vertoningen op Google hebt gehad, maar niemand heeft erop geklikt, betaal je niets. Het is echter voor websites geen aantrekkelijk model om jouw advertentie dan te tonen.

CPA staat voor Cost Per Action, dit is een manier van betalen voor advertenties waarbij alleen wordt betaalt voor acties die iemand uitvoert omdat diegene de advertentie heeft gezien.

Wij werken met de besten

google partner logo 2022 brandmerck