Content Marketing

Aantrekkelijke en conversiegerichte content op jouw website en socialmediakanalen? De specialisten van ons content marketingbureau helpen je graag jouw content tot leven te brengen.

Voordelen content marketing uitbesteden:

    Unieke content & op maat
    Van strategie tot uitvoering
    Hogere zichtbaarheid & groter bereik

Content marketing bureau

Het inrichten van een gebruiksvriendelijke site is een eerste stap naar succesvolle conversies. Om nieuwe klanten in verleiding te brengen jouw producten of diensten af te nemen, is content marketing een volgend onmisbaar onderdeel van je marketingstrategie. Met onze expertise maken wij aantrekkelijke en conversie gerichte content die de basis van jouw website en social media vormen. Uniek en op maat, zoals past bij onze opdrachtgevers en bij onze werkwijze. Ga jij met ons de samenwerking aan en ben je klaar om jouw online bezoekers te verleiden?

Jelte van der Meulen

Jelte van der Meulen | Content marketing specialist

content marketing bureau voor bedrijven

Waarom content marketing voor jouw bedrijf?

Wanneer een nieuwe bezoeker op je website komt, dan komt hij van begin tot eind in aanraking met content. Sterker nog, als hij via zoekmachines op zoek gaat naar een specifiek product of dienst, dragen blogs en webteksten bij aan de zoekmachineoptimalisatie en dus aan jouw positie in de resultaten. Klikt de bezoeker vervolgens op jouw website, dan wil je hem informeren en inspireren met de inhoud. Door een logische opbouw, een stijlvolle en unieke vormgeving en aantrekkelijke teksten trigger je je potentiële klanten zich te laten verleiden door je aanbod.

Ook buiten je website of webshop zorg je voor sterke content. Google ads met treffende banners, een inspirerende feed op social media en strategische e-mailmarketing vormen samen met de content op je website het visitekaartje van je bedrijf. Die moet dus op alle vlakken aantrekkelijk, consistent en waardevol zijn. Is dat bij de contentmarketing van jouw bedrijf het geval, dan weet je het verschil te maken tussen wel of geen verkoop, offerteaanvraag of lead.

Content marketing vanuit een strategie

Wil je bezoekers op je website echt goed informeren over jouw aanbod om hen vervolgens te verleiden tot een conversie? Dan is het van groot belang dat jouw content aansluit bij de vraag van de bezoeker. Met andere woorden, de hele webpagina fungeert als een communicatiemiddel waarmee je contact maakt met nieuwe klanten. Onze content marketeers weten hoe ze dat vanuit een sterke contentstrategie voor jou realiseren: zowel op je website als erbuiten.

Ieder online platform waar jij met je bedrijf actief op bent, wordt onderdeel van de content marketing. We trappen af met een plan dat op basis van jouw doelen en doelgroep vorm krijgt. De focus ligt op de (online) kansen die leiden tot interessante ideeën. De strategie die daaruit voortvloeit is de basis voor het maken van ijzersterke content in de vorm van webteksten, banners, foto’s, video’s en meer. Content waarmee het contact wordt gelegd met jouw klanten en waarmee zij niet om jouw aanbod heen kunnen.

soorten content uitbesteden

Onze content marketing specialisten

Jelte van der Meulen

Jelte van der Meulen

Content strateeg

Trudy Havinga

Trudy Havinga

Creatieve content creator

Gerard Knipper

Gerard Knipper

Grafisch knipwonder

Steven van Horick

Steven van Horick

Beeldig meesterbrein

Jorina de Vries

Jorina de Vries

Woordenwonder

Onderdelen van content marketing

webteksten laten schrijven

Webteksten laten schrijven

Teksten voeren je mee, ze geven oplossingen en ze inspireren. Schrijf je een tekst, dan heb je de unieke mogelijkheid om werelden te schetsen die de fantasie van de lezer prikkelen. Overtuig je doelgroep met sterke teksten.

e-mail marketing

E-mailmarketing

Met e-mailmarketing kun je klanten op een interactieve manier inspireren. Met sterke content laat je zien waarom jouw product of dienst het verschil maakt. Ontdek de kracht van e-mailmarketing met onze e-mail marketeers.

video marketing

Video laten maken

Bewegend beeld op je scherm, we krijgen er geen genoeg van. Scrollend door het wereldwijde web worden we meteen aangetrokken door video’s. Spelen jouw producten en diensten de hoofdrol in deze video’s?

Bekijk ook deze Samenwerkingen!

Sinnergie header
CasesSEASEO

Sinnergie Zonnepanelen

Met een stijging in het aantal zonuren en in de gasprijzen kunnen we op particulier en zakelijk gebied eigenlijk niet meer zonder zonnepanelen. Die sieren dan ook steeds meer daken ...
LEES MEER
bootverhuur hospes header
CasesSEO

Bootverhuur Hospes

Kijk je bij het stijgen van de temperaturen en het toenemen van mooie lente- en zomerdagen uit naar een heerlijke vakantie op het water? Niets is mooier dan met je ...
LEES MEER
Pand Haaima Hylkema
CasesSEASEO

Haaima Hylkema

Wil je met stijl over de weg rijden, dan doe je dat in een auto van Haaima Hylkema. Voorheen bekend als twee Friese bedrijven onder de namen Haaima en Hylkema, ...
LEES MEER

Klaar om jouw ambities waar te maken?

Veelgestelde vragen

Content marketing is een strategische benadering waarbij waardevolle en relevante inhoud wordt gecreëerd en gedeeld om een doelgroep aan te trekken, te boeien en te binden, met als doel het bevorderen van klantbetrokkenheid en het bereiken van zakelijke doelen.

Content marketing helpt bedrijven te groeien door waardevolle informatie en inzichten over de dienstverlening te delen met de doelgroep. Je doelgroep leert het bedrijf kennen waardoor een groeiende vertrouwen en klantloyaliteit ontstaan. Als bedrijf vestig je autoriteit en het aantal leads en conversies neemt toe.

Verschillende soorten content kunnen gebruikt worden. Denk aan blogs, artikelen, video’s, infographics, e-books, podcasts en berichten op social media. Het belangrijkste is dat content relevant, boeiend en waardevol is voor de doelgroep.

Bereik de doelgroep door content te optimaliseren voor zoekmachines, te delen via relevante kanalen zoals de website en social media en door samen te werken met partners die de doelgroep bereiken.

SEO speelt een belangrijke rol bij content marketing, omdat het helpt je content beter vindbaar te maken in zoekmachines. Door relevante zoekwoorden en -zinnen op te nemen in je content en de technische aspecten van je website te optimaliseren, kun je je zichtbaarheid vergroten en meer organisch verkeer aantrekken.

Storytelling speelt een cruciale rol in content marketing omdat het helpt om een emotionele verbinding met je doelgroep te creëren. Door verhalen te gebruiken kun je je boodschap beter overbrengen, de aandacht vasthouden en de betrokkenheid vergroten.

Zorg ervoor dat content authentiek en waardevol is door te richten op de behoeften en interesses van de doelgroep. Bied oplossingen, inzichten en unieke perspectieven die waardevol zijn voor het publiek.

Enkele creatieve manieren om content te promoten zijn het gebruik van visuele content, zoals infographics en video’s, het organiseren van webinars of podcasts, het betrekken van influencers bij de content, het delen van content op social mediaplatforms en het benutten van e-mailmarketing om content te verspreiden.

Houd trends en behoeften in de gaten door marktonderzoek te doen, de doelgroep te volgen op sociale media, feedback van klanten te verzamelen en analytische gegevens te analyseren. Pas de strategie aan door nieuwe trends te omarmen, in te spelen op veranderende behoeften en continu te blijven experimenteren en optimaliseren.

Buyer persona’s zijn gedetailleerde profielen van je ideale klanten. Ze omvatten demografische informatie, behoeften, doelen, uitdagingen en andere relevante kenmerken. Door buyer persona’s te creëren, kun je je content beter afstemmen op de specifieke behoeften en interesses van je doelgroep.

Content curation verwijst naar het verzamelen, selecteren en delen van waardevolle inhoud van andere bronnen die relevant zijn voor je doelgroep. Hiermee kun je je expertise tonen en je doelgroep voorzien van nuttige informatie, zelfs als je niet alle content zelf produceert.

Leadgeneratie is het proces van het aantrekken en converteren van geïnteresseerde individuen naar potentiële klanten. Met content marketing kun je waardevolle inhoud bieden in ruil voor contactgegevens, zoals e-mailadressen, om een relatie op te bouwen en leads te genereren.

Evergreen content is tijdloze inhoud die altijd relevant is, ongeacht wanneer het wordt gepubliceerd. Het blijft waardevol en trekt voortdurend verkeer en betrokkenheid aan, zelfs op de lange termijn.

Veelvoorkomende valkuilen bij content marketing zijn onder andere het ontbreken van een duidelijke strategie, het produceren van irrelevante of saaie inhoud, het niet kennen van de doelgroep en het negeren van de meetbaarheid van je inspanningen.

Call-to-actions zijn directe oproepen aan de doelgroep om een specifieke actie te ondernemen, zoals het downloaden van een e-book, het invullen van een formulier, het delen van content of het doen van een aankoop. Ze helpen bij het sturen van de gewenste acties en het bevorderen van betrokkenheid.

Content marketing speelt een belangrijke rol in leadgeneratie, omdat waardevolle inhoud potentiële klanten aantrekt en interesse opwekt. Door kwalitatieve leads te genereren met behulp van content, kun je klanten verder begeleiden door de marketingtrechter naar conversie.

Enkele goede voorbeelden van succesvolle content marketingcampagnes zijn de “Dove Real Beauty” campagne, de “Red Bull Stratos” campagne en de “Nike Just Do It” campagne. Deze campagnes hebben zich gericht op storytelling, het creëren van emotionele verbindingen en het bieden van waardevolle inhoud aan hun doelgroepen.

Wij werken met de besten

google partner logo 2022 brandmerck