E-mailmarketing

Vergroot de betrokkenheid met je klanten door ze persoonlijk te benaderen. Ontdek wat de kracht is van e-mailmarketing en zet samen met ons een effectieve strategie op.

Voordelen e-mail marketing:

    Directe communicatie met de klant
    Gepersonaliseerde inhoud
    Hogere betrokkenheid

Wat is e-mailmarketing?

“Je hebt iets te vertellen en je wilt dat jouw boodschap zoveel mogelijk mensen bereikt. Zowel bestaande klanten die je wilt blijven bedienen als nieuwe klanten die net kennis met je hebben gemaakt. E-mailmarketing is de manier om jouw boodschap te vertellen. De ontwikkelingen binnen je bedrijf, het nieuwste aanbod en aantrekkelijke aanbiedingen, je deelt het allemaal via de mail. Weet je niet hoe? Onze marketingspecialisten helpen jou met een effectieve strategie met als gevolg een almaar groeiende klantenbestand.”

Jelte van der Meulen

Jelte van der Meulen | E-mail marketing specialist

e-mailmarketing specialist bureau

Inspireren en informeren

Wil je klanten betrekken bij je bedrijfsvoering, dan kun je dat doen met e-mailmarketing. Iedere dag gebeuren er nieuwe dingen op de werkvloer en ben je met je collega’s aan het werk om je klanten van dienst te zijn. Door je klanten structureel te mailen, zijn ze als eerste op de hoogte met het laatste nieuws, interessante acties en het nieuwste aanbod. Ze krijgen een gunstige positie en door een persoonlijke benadering voelen ze zich echt bij je betrokken.

E-mailmarketing is een onmisbaar onderdeel van je hele marketingstrategie. Je wilt je producten en diensten sterk neerzetten en dat doe je met een gebruiksvriendelijke website die optimaal vindbaar is, een doelgerichte Google Ads campagne, actieve socialmediakanalen én een krachtige mailingstrategie. Al deze onderdelen zijn met elkaar verbonden door een consistente lijn met waardevolle content die ervoor zorgt dat je bedrijf top of mind wordt.

Waarom e-mailmarketing uitbesteden?

Met e-mailmarketing kun je klanten op een interactieve manier inspireren. Met sterke content laat je zien waarom jouw product of dienst het verschil maakt. Het interessante aan e-mailmarketing is dat er nog veel meer onder hangt. Mensen beginnen namelijk hun klantreis naar jouw bedrijf met een online zoektocht. E-mailmarketing is een van de manieren waarmee je de klanten op precies het juiste manier de juiste informatie geeft. Tijdens hun klantreis ben jij de gids die hen brengt bij wat ze zoeken. Jouw e-mailmarketing is daarin een belangrijk middel.

De funnel waarin je klanten terechtkomen, bestaat uit verschillende stappen die uiteindelijk leiden tot het beoogde doel. Je wilt conversies uit de marketing halen. Door samen met onze specialisten het traject in te gaan, bouw je een effectieve strategie op die ertoe leidt dat tijdens de klantreis het overgrote deel van de lezers de eindbestemming bereiken.

e-mailmarketing uitbesteden

Onze content marketing specialisten

Jelte van der Meulen

Jelte van der Meulen

Content strateeg

Trudy Havinga

Trudy Havinga

Creatieve content creator

Gerard Knipper

Gerard Knipper

Grafisch knipwonder

Steven van Horick

Steven van Horick

Beeldig meesterbrein

Jorina de Vries

Jorina de Vries

Woordenwonder

Onderdelen van content marketing

webteksten laten schrijven

Webteksten laten schrijven

Teksten voeren je mee, ze geven oplossingen en ze inspireren. Schrijf je een tekst, dan heb je de unieke mogelijkheid om werelden te schetsen die de fantasie van de lezer prikkelen. Overtuig je doelgroep met sterke teksten.

content creatie

Content uitbesteden

Richt jij je op waar jij goed in bent? Dan nemen wij het marketinggedeelte van je bedrijf voor onze rekening. Door de content aan onze specialisten uit te besteden, kun jij je concentreren op jouw werkzaamheden binnen je bedrijf.

video marketing

Video laten maken

Bewegend beeld op je scherm, we krijgen er geen genoeg van. Scrollend door het wereldwijde web worden we meteen aangetrokken door video’s. Spelen jouw producten en diensten de hoofdrol in deze video’s?

Bekijk ook deze Samenwerkingen!

Pand Haaima Hylkema
CasesSEASEO

Haaima Hylkema

Wil je met stijl over de weg rijden, dan doe je dat in een auto van Haaima Hylkema. Voorheen bekend als twee Friese bedrijven onder de namen Haaima en Hylkema, ...
LEES MEER
stoves
CasesSMM

Stoves

Stoves, onderdeel van multinational Glen Dimplex en sinds 2019 verbonden aan Brandmerck. Het merk kent een rijke traditie als familiebedrijf en heeft een gevestigde naam op het gebied van fornuizen. ...
LEES MEER
margo matse add coaching
CasesSEO

ADD Coaching

Nadat in 2007 bij hun dochter ADD was vastgesteld, stond het leven van Margo Matse en haar man wel even op zijn kop. Maar het kwam goed en met de ...
LEES MEER

Klaar om jouw ambities waar te maken?

Veelgestelde vragen

Content marketing is een strategische benadering waarbij waardevolle en relevante inhoud wordt gecreëerd en gedeeld om een doelgroep aan te trekken, te boeien en te binden, met als doel het bevorderen van klantbetrokkenheid en het bereiken van zakelijke doelen.

Content marketing helpt bedrijven te groeien door waardevolle informatie en inzichten over de dienstverlening te delen met de doelgroep. Je doelgroep leert het bedrijf kennen waardoor een groeiende vertrouwen en klantloyaliteit ontstaan. Als bedrijf vestig je autoriteit en het aantal leads en conversies neemt toe.

Verschillende soorten content kunnen gebruikt worden. Denk aan blogs, artikelen, video’s, infographics, e-books, podcasts en berichten op social media. Het belangrijkste is dat content relevant, boeiend en waardevol is voor de doelgroep.

Bereik de doelgroep door content te optimaliseren voor zoekmachines, te delen via relevante kanalen zoals de website en social media en door samen te werken met partners die de doelgroep bereiken.

SEO speelt een belangrijke rol bij content marketing, omdat het helpt je content beter vindbaar te maken in zoekmachines. Door relevante zoekwoorden en -zinnen op te nemen in je content en de technische aspecten van je website te optimaliseren, kun je je zichtbaarheid vergroten en meer organisch verkeer aantrekken.

Storytelling speelt een cruciale rol in content marketing omdat het helpt om een emotionele verbinding met je doelgroep te creëren. Door verhalen te gebruiken kun je je boodschap beter overbrengen, de aandacht vasthouden en de betrokkenheid vergroten.

Zorg ervoor dat content authentiek en waardevol is door te richten op de behoeften en interesses van de doelgroep. Bied oplossingen, inzichten en unieke perspectieven die waardevol zijn voor het publiek.

Enkele creatieve manieren om content te promoten zijn het gebruik van visuele content, zoals infographics en video’s, het organiseren van webinars of podcasts, het betrekken van influencers bij de content, het delen van content op social mediaplatforms en het benutten van e-mailmarketing om content te verspreiden.

Houd trends en behoeften in de gaten door marktonderzoek te doen, de doelgroep te volgen op sociale media, feedback van klanten te verzamelen en analytische gegevens te analyseren. Pas de strategie aan door nieuwe trends te omarmen, in te spelen op veranderende behoeften en continu te blijven experimenteren en optimaliseren.

Buyer persona’s zijn gedetailleerde profielen van je ideale klanten. Ze omvatten demografische informatie, behoeften, doelen, uitdagingen en andere relevante kenmerken. Door buyer persona’s te creëren, kun je je content beter afstemmen op de specifieke behoeften en interesses van je doelgroep.

Content curation verwijst naar het verzamelen, selecteren en delen van waardevolle inhoud van andere bronnen die relevant zijn voor je doelgroep. Hiermee kun je je expertise tonen en je doelgroep voorzien van nuttige informatie, zelfs als je niet alle content zelf produceert.

Leadgeneratie is het proces van het aantrekken en converteren van geïnteresseerde individuen naar potentiële klanten. Met content marketing kun je waardevolle inhoud bieden in ruil voor contactgegevens, zoals e-mailadressen, om een relatie op te bouwen en leads te genereren.

Evergreen content is tijdloze inhoud die altijd relevant is, ongeacht wanneer het wordt gepubliceerd. Het blijft waardevol en trekt voortdurend verkeer en betrokkenheid aan, zelfs op de lange termijn.

Veelvoorkomende valkuilen bij content marketing zijn onder andere het ontbreken van een duidelijke strategie, het produceren van irrelevante of saaie inhoud, het niet kennen van de doelgroep en het negeren van de meetbaarheid van je inspanningen.

Call-to-actions zijn directe oproepen aan de doelgroep om een specifieke actie te ondernemen, zoals het downloaden van een e-book, het invullen van een formulier, het delen van content of het doen van een aankoop. Ze helpen bij het sturen van de gewenste acties en het bevorderen van betrokkenheid.

Content marketing speelt een belangrijke rol in leadgeneratie, omdat waardevolle inhoud potentiële klanten aantrekt en interesse opwekt. Door kwalitatieve leads te genereren met behulp van content, kun je klanten verder begeleiden door de marketingtrechter naar conversie.

Enkele goede voorbeelden van succesvolle content marketingcampagnes zijn de “Dove Real Beauty” campagne, de “Red Bull Stratos” campagne en de “Nike Just Do It” campagne. Deze campagnes hebben zich gericht op storytelling, het creëren van emotionele verbindingen en het bieden van waardevolle inhoud aan hun doelgroepen.

Wij werken met de besten

google partner logo 2022 brandmerck