Online groeien?

Wij zorgen voor meer omzet, leads en
bezoekers.

Nadat in 2007 bij hun dochter ADD was vastgesteld, stond het leven van Margo Matse en haar man wel even op zijn kop. Maar het kwam goed en met de juiste begeleiding bereikte hun dochter haar doelen; ook op school. Voor Margo was de kous daarmee niet af. Er vielen voor haar veel puzzelstukjes op hun plaats, doordat ze erachter kwam dat ze zelf ook ADD heeft. Ze wilde weten waar achttienplussers met ADD terecht kunnen en ontdekte dat er weinig hulpverlening voor volwassenen met ADD voorhanden was. Voor haar was dit een reden om opnieuw te gaan studeren en sinds 2010 is Margo met ADD Coaching een van de weinige ADD-coaches voor volwassenen in Nederland.

Online gegroeid door

Doelstellingen

25% ↑ Zichtbaarheid in Google

25% ↑ Organische bezoekers

25% ↑ Online conversies

Resultaten

81% ↑ Zichtbaarheid in Google

49,81 ↑ Organische bezoekers

66,46% ↑ Online conversies

Hoe Margo in aanraking kwam met ADD

Haar dochter is inmiddels tweeëntwintig. Toen ze op de basisschool in groep zeven zat, ontdekte Margo dat er iets niet klopte, doordat terugkoppelingen van school niet strookten met haar eigen ervaringen met haar. “Van mijn drie kinderen was zij verbaal het sterkst en als peuter en kleuter ontwikkelde zij zich het snelst.”, aldus Margo: “Maar op school bleven haar resultaten achter, omdat ze de instructies miste en daardoor vaak niet snapte wat de bedoeling was. Bij mij matchte dat totaal niet met hoe ik haar observeerde. De leerkrachten gaven steeds aan dat het er wel in zat, maar dat het er niet uitkwam. Volgens hen was ze snel afgeleid, zat ze dromerig om zich heen te staren en maakte ze haar taken niet af. Ik besprak dit regelmatig met een vriendin van me die een zoontje had met ADHD en die zich al veel meer in de materie verdiept had. De term ADD was haar inmiddels ook bekend en op een gegeven moment zei ze dat ze daar steeds aan moest denken als ik het over mijn dochter had.”

"Het is pas een stoornis als je er gestoord van wordt."

“Toen ik de uitslag van de CITO-score zag, rolden de tranen over mijn wangen”

Margo ging op internet kijken wat ADD precies is. Toen ze las wat de symptomen zijn, was dat voor haar heel confronterend, omdat ze ontdekte dat ze zelf aan ruim negentig procent van de eigenschappen voldoet. Omwille van haar dochter heeft ze dat eerst geparkeerd. Margo: “Ik heb er zelf voor gezorgd dat ze een goede diagnose kreeg en direct huiswerkbegeleiding geregeld. De leerkracht die ze toen op school had, was een hele goede leerkracht. Het was een jonge meid die heel enthousiast voor de klas stond en die het ook leuk vond om de uitdaging aan te gaan om met alle tips, trucs en tools haar niveau omhoog te krijgen. We hadden mazzel dat ze deze juf ook in groep acht had. Begin groep zeven was haar niveau VMBO Kader Theorie en eind groep acht kreeg ze HAVO VWO Advies. Toen ik de uitslag van de CITO-score zag, rolden de tranen over mijn wangen!”
Gedurende het proces ontdekte Margo dat, wanneer de omgevingsfactoren positief beïnvloed worden, iemand met ADD heel goed de eigen potenties kan gebruiken en wel degelijk tot zijn of haar doel kan komen qua werk en sociale contacten.

Het verschil tussen ADD en ADHD

Op mijn vraag wat het verschil is tussen ADD en ADHD antwoordt Margo: “Heel kort door de bocht mis je bij ADD de H van hyperactiviteit. ADD wordt ook wel het stille zusje van ADHD genoemd. De hoofdproblematieken bij beide stoornissen zijn een continue drukte in het hoofd en het organiseren en proberen vast te houden van aandacht. Maar waar de ADHD’er een stuiterbal is die heel erg aanwezig is met hyperactief en impulsief gedrag, aan heel veel dingen begint zonder het af te maken en soms zelfs een spoor van vernielingen achterlaat, is de ADD’er vaak dromerig en afwezig, kan niet tot actie komen en vertoont een hoge mate van uitstelgedrag. Hoewel de ADD’er last heeft van dezelfde drukte en onrust in het hoofd, is dat aan de buitenkant minder zichtbaar dan bij de ADHD’er, of het moet zijn doordat de omgeving zoiets heeft van ‘Waar zit je met je hoofd?’. Eigenlijk heeft de ADHD’er mazzel doordat die de drukte in het hoofd eruit gooit, terwijl het bij de ADD’er onder de oppervlakte blijft, wat het nog lastiger maakt.”
Het is volgens Margo dan ook veel moeilijker om de diagnose vast te stellen, omdat iemand met ADD, in tegenstelling tot iemand met ADHD, veel minder opvalt. Het wordt sneller toegeschreven aan karaktereigenschappen en er wordt eerder naar gekeken in de trant van ‘Het zit er wel in, maar het komt er niet uit’ of ‘Die kan niet meer dan dit’.

ADD heeft niet alleen negatieve kanten

Ze benadrukt dat het niet alleen negatieve kanten heeft. De drukte in het hoofd heeft onder andere te maken met associatief denken. En hoewel dat ervoor zorgt dat iemand met ADD dromerig en afwezig overkomt en slecht kan luisteren, heeft het in interactieve contacten juist voordelen vanwege het snelle denkvermogen. Bovendien zijn mensen met ADD ook creatiever en out of the box. Margo: “Het is pas een stoornis als je er gestoord van wordt. Op het moment dat je merkt dat je je gaven en talenten niet kunt inzetten om je doelen te bereiken en dat je daar heel hard voor moet werken met weinig resultaat, wat dodelijk vermoeiend is, is het wel degelijk een stoornis. En dan is er sprake van een obstakel in je brein, waar je mee moet leren omgaan, zodat je leert hoe je wel je doelen kan bereiken.”

verschil tussen add en adhd
margo matse add coach
workshop add coaching

Hoe ADD Coaching is ontstaan

Het idee om ADD-coach voor volwassenen te worden kwam ruim tien jaar geleden vooral voort uit haar zoektocht naar haar eigen diagnose. Ze liep tegen onwetendheid en onkunde van voornamelijk jonge mensen aan die de vragenlijsten afwerkten en haar zeiden dat ze haar moeder mee moest nemen omdat de eigenschappen al voor haar zevende jaar aanwezig moesten zijn. “Inmiddels weet ik dat mijn moeder ADHD heeft.”, aldus Margo: “Die weet niet eens wanneer ik exact jarig ben, laat staan dat ze nog precies weet hoe het voor mijn zevende levensjaar was. En door de verwerking met alle bijbehorende emoties had ik überhaupt geen zin om mijn ouders erbij te betrekken. Ik liep destijds tegen de veertig en als er dan een grietje van drieëntwintig tegenover je zit die niet eens echt naar je verhaal luistert, denk je ‘Jij begrijpt er niets van’. Toen bedacht ik me dat wanneer ik daar tegenaan loop, het logisch is dat veel meer volwassenen in dezelfde zoektocht daar tegenaan lopen.”

"ADD is voor meer dan 70% een genetisch bepaalde neurologische aandoening."

Voor volwassenen zijn de wachttijden gemiddeld acht tot twaalf weken

Ze benadrukt dat het niet alleen negatieve kanten heeft. De drukte in het hoofd heeft onder andere te maken met associatief denken. En hoewel dat ervoor zorgt dat iemand met ADD dromerig en afwezig overkomt en slecht kan luisteren, heeft het in interactieve contacten juist voordelen vanwege het snelle denkvermogen. Bovendien zijn mensen met ADD ook creatiever en out of the box. Margo: “Het is pas een stoornis als je er gestoord van wordt. Op het moment dat je merkt dat je je gaven en talenten niet kunt inzetten om je doelen te bereiken en dat je daar heel hard voor moet werken met weinig resultaat, wat dodelijk vermoeiend is, is het wel degelijk een stoornis. En dan is er sprake van een obstakel in je brein, waar je mee moet leren omgaan, zodat je leert hoe je wel je doelen kan bereiken.”

Het unieke van ADD Coaching

Op mijn vraag of zij met ADD Coaching uniek is, antwoordt Margo: “Ja! Er zijn veel ADHD-coaches die als een soort bijproduct ook ADD behandelen, terwijl het bij mij het hoofdproduct is. Naast volwassenen met ADD zijn ouders van kinderen met ADD ook welkom, maar ik ga geen kinderen begeleiden. Ik ben namelijk geen begeleider maar een coach. En coaching is iets wat je doet met mensen die kunnen reflecteren op hun eigen gedrag. Kinderen hebben nog begeleiding en hulpverlening nodig en dat is niet wat ik bied. Ik ga niet wekelijks met een kind zitten om de planning te maken voor school. Ik kan wel heel goed aan ouders uitleggen hoe belangrijk het is dat ze hun kind op de juiste manier benaderen en hoe het ADD-brein werkt.”

De blijvende groei bij ADD Coaching

Omdat het efficiënter is om tijdens de eerste coachsessies alles in groepsverband uit te leggen, startte Margo begin 2018 met tweedaagse trainingen. De bedoeling was om het wat rustiger te krijgen qua coaching, maar dat bleek niet het geval. Het werd alleen maar drukker en omdat ze naar eigen zeggen zelf ook alles met haar ADD-brein goed moet blijven stroomlijnen, heeft ze in het voorjaar van 2019 contact gezocht met ADHD-coach Jolanda Rijneveld waar ze, via de Vereniging Christen Coaches, een paar jaar eerder al contact mee had gehad. Jolanda heeft een eigen coachpraktijk, maar werkt nu wekelijks op donderdag en vrijdag voor ADD Coaching. Hoewel Margo zelf zich uitsluitend richt op twintigplussers met ADD en ouders van kinderen die ADD hebben, wordt er door Jolanda coaching gegeven aan tieners die obstakels ondervinden. Zij vindt het namelijk ontzettend leuk om ook met deze doelgroep te werken.

margo matse werkwijze
logo add coaching
telefonische intake
Brandmerck Logo

ADD Coaching en Brandmerck

Zo’n drie jaar geleden zei Margo’s oudste dochter, die toen als zelfstandig websitedesigner werkzaam was, tegen Margo dat ze eigenlijk aan storytelling zou moeten doen en dat ze haar website moest updaten. Ze adviseerde daarbij om een goed bedrijf te zoeken die ervoor kon zorgen dat ze organisch goed vindbaar zou zijn. Haar dochter heeft vervolgens de complete website ge-update en Margo geïntroduceerd bij Brandmerck, nadat ze de site bezocht had en daar een goed gevoel bij had. Dat is nu drie jaar geleden en het gaat dan vooral om zoekmachine optimalisatie (SEO). Op het moment dat ze met Brandmerck in zee ging, kreeg ze direct veel meer aanmeldingen en gedurende de afgelopen drie jaar heeft ze daarin geen terugval gezien. Ze wordt begeleid qua zoekwoorden in haar content en de mensen van Brandmerck houden netjes bij welke zoekwoorden hoger scoren en welke lager. Margo krijgt daar elke maand een update van, zodat ze zelf precies kan zien wat er gebeurt en waar ze weer tijd en aandacht aan moet besteden. Margo: “Het is een soort van politiek spel wat je speelt om bovenaan in Google te blijven, wat ik eigenlijk helemaal niet leuk vind. Je moet erop letten dat bepaalde woorden in je content komen, terwijl ik veel liever uit de losse pols beschrijf hoe mijn dagelijks leven er uitziet met alle trauma’s, bloopers en succesmomenten die we meemaken. Het idee is nu dat we een soort column-achtig iets op de website gaan zetten waarin ik gewoon lekker mijn verhaaltjes kwijt kan, en dat we voor de artikelen die met zoekwoorden te maken hebben een andere constructie bedenken. En die artikelen staan uiteraard ook op mijn website.”

"Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad"

Voor haar nieuwsbrieven heeft Margo een virtual assistent, Marijn, die haar content daarin plaatst en in samenwerking met Margo berichten op Instagram en Facebook plaatst. Marijn heeft ook contact met Brandmerck in verband met vragen als ‘Hoe kun je de lezers van de nieuwbrieven selectieve informatie geven?’ en ‘Wat doe je met ongeopende nieuwsbrieven?’. Margo: “Dan ontstaat er een soort kruisbestuiving en dat is gewoon hartstikke leuk! Elke vraag die we bij ze neerleggen, wordt serieus opgepakt en we krijgen inhoudelijk altijd goede feedback en tips. En als het een keer spaak loopt, reageren ze direct en adequaat om te kijken wat er aan de hand is. Wat ik fijn vind, is dat je echt door hen gemonitord wordt en dat ze weten waar ze mee bezig zijn. En dat vertaalt zich ook heel duidelijk in de resultaten, dus het betaalt zich dubbel en dwars terug. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad!”

Bekijk ook deze samenwerkingen!

Sinnergie header
CasesSEASEO

Sinnergie Zonnepanelen

Met een stijging in het aantal zonuren en in de gasprijzen kunnen we op particulier en zakelijk gebied eigenlijk niet meer zonder zonnepanelen. Die sieren dan ook steeds meer daken ...
LEES MEER
Schilderijbestellen.nl amber sardine
CasesSEO

Schilderij bestellen

Schilderijbestellen.nl is ontstaan vanuit de hobby van eigenares Amber Sardine, die zelf een begenadigd schilderes is en, voor de start van haar bedrijf, een behoorlijke afzet had binnen haar familie- ...
LEES MEER
shirtsenzo enzo ronaldinho
CasesSEASEO

Shirtsenzo

Enzo Pepe: een voormalig jeugdvoetballer van Ajax die zich, samen met zijn vrouw Soraya, tot succesvolle ondernemers hebben ontwikkeld. Ontdek zijn verhaal…
LEES MEER

Klaar om jouw ambities waar te maken?

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Uiteraard weet jij zelf alles over jouw bedrijf. Je bent er trots op en wilt het graag delen met zoveel mogelijk mensen. Bijna elke zoektocht van een prospect start in Google en ook jij kunt daar prominent aanwezig zijn. Weten hoe?

Zoekmachine adverteren (SEA)

Dat Google op het web domineert staat buiten kijf. Alleen, wordt de internetgigant jouw vriend of vijand? Wij zorgen met de juiste strategie voor dat eerste. Adverteren op Google levert vele voordelen op, maar hoe zet je die effectief in?

Social media marketing (SMM)

Veel van jouw fans en potentiële klanten zijn al te vinden op Facebook, Pinterest en andere Social Media. Door als bedrijf met de perfecte strategie ook zichtbaar op Social Media te zijn, zorg jij onder andere voor betrokkenheid.

Content marketing (CM)

Wil je waardevolle content consistent creëren en delen? Laat ons jouw verhaal vertellen, trek nieuwe mensen aan en versterk je merk. Bereik je publiek in de volledige klantreis, vanaf de eerste kennismaking tot de eerste conversie en daar voorbij.

Wij werken met de besten

google partner logo 2022 brandmerck