Bootverhuur Hospes

Online groeien?

Wij zorgen voor meer omzet, leads en
bezoekers.

Kijk je bij het stijgen van de temperaturen en het toenemen van mooie lente- en zomerdagen uit naar een heerlijke vakantie op het water? Niets is mooier dan met je gezin of met vrienden de Friese wateren op te gaan en te genieten van elkaar en de prachtige omgeving. Een middag op het water doet iets met je. Het werk en andere drukte laat je helemaal achter je en je hebt niet meer nodig dan een lekker drankje, een goed boek en het kabbelende water onder je. Selma Vos en Ids Hospes, eigenaren van het familiebedrijf Bootverhuur Hospes, doen er alles aan om dit mogelijk te maken voor hun klanten. In deze samenwerkingscase lees je hoe het koppel samen het bedrijf runt om mensen een onvergetelijke vaarvakantie te bezorgen. Wij van Brandmerck mogen hen ondersteunen in hun online zichtbaarheid.

Online gegroeid door

Doelstellingen

15% ↑ Zichtbaarheid in Google

25% ↑ Organische bezoekers

25% ↑ Online boekingen

Resultaten

25% ↑ Zichtbaarheid in Google

67,56% ↑ Organische bezoekers

92,41% ↑ Online boekingen

Energie en plezier binnen het bedrijf

Als eigenaren van het familiebedrijf Bootverhuur Hospes – opgericht in 1932 – in Sneek verhuren Selma en Ids motor- en zeilboten waarmee mensen een middag of zelfs een hele vakantie het water op kunnen. Selma en Ids zijn de derde generatie die het familiebedrijf Bootverhuur Hospes voortzet. Daar zijn ze enorm trots op. “Hospes blinkt uit in het aanbieden van vaarvakanties in Friesland en omgeving. Onze boten varen ook richting de Wadden, het IJsselmeer, de Hanzesteden en de Weerribben. We hebben 13 comfortabele motor- en zeilboten die van alle gemakken zijn voorzien. Met een douche, toilet en complete inventaris zijn de boten volledig ingericht. Alles om onze klanten te laten genieten van een unieke vaarbeleving,” zo vertelt Selma.

"Hospes blinkt uit in het aanbieden van vaarvakanties in Friesland e.o."

Niet alleen de verhuur van boten valt onder de diensten van Hospes. Het familiebedrijf biedt winterstalling aan en verleent hulp bij het in en uit het water takelen van (wedstrijd)boten. Of je nu een boot wilt huren om een paar dagen te varen, of dat je je eigen boot ergens onder wilt brengen, als gezicht van het bedrijf staan Selma en Ids klaar om je volledig van dienst te zijn. En het runnen van het bedrijf geeft ze veel energie. Selma vertelt erover: “Samen het bedrijf runnen met alle facetten en taken is soms een hele uitdaging. Voor het schoonmaken hebben we een team dat samen met ons zorgt voor het spic en span afleveren van de boten. Omdat we eigen baas zijn, hebben we enorm veel vrijheid op alle vlakken. En ons werk is zo leuk! Mensen hebben plezier en zijn lekker op vakantie. Ze hebben er zin in. Het is fantastisch dat wij daar getuige van mogen zijn.”

Ook Arjan van der Wal, SEO-divisieleider bij Brandmerck, ziet dat Selma en Ids plezier uitstralen bij hun werk: “Wat ik ontzettend leuk vind is dat Hospes in Sneek zit. Sterker nog, zelf woon ik niet ver van hen vandaan en als ik mijn ‘thuiswerkdag’ heb, loop ik vaak even langs het bedrijf aan de andere kant van het water. Dan zie ik Ids weer druk bezig.” Daarnaast vertelt hij hoe Hospes ideaal bij Brandmerck past: “De manier van bedrijfsvoering door Hospes sluit perfect aan bij de waarden van Brandmerck. Focus op resultaat staat voorop, maar Selma weet dat we het niet alleen kunnen doen. We hebben elkaar nodig en die mate van verantwoordelijkheid zorgt voor een fijne samenwerking.”

Hoe de samenwerking tot stand kwam

Het succes van Bootverhuur Hospes zit hem onder andere in hoe het bedrijf bekend staat als een familieonderneming. Met twee generaties die Selma en Ids zijn voorgegaan, heeft het bedrijf veel kennis en ervaring om klanten optimaal van dienst te zijn. Om het succes nog verder te vergroten, werken ze er hard aan om online goed vindbaar te zijn. De bouw van de website laten ze al jaren over aan websitebouwer Multiminded die op zijn beurt het idee aandroeg om Brandmerck in te schakelen voor de zoekmachineoptimalisatie. “Na een bedrijfspresentatie besloten we dat Brandmerck het online marketing bureau was waar wij naar zochten. We wilden het proberen, in ieder geval voor een jaar. Inmiddels zijn we drie jaar verder in onze samenwerking,” vertelt Selma. Arjan heeft vanuit Brandmerck het meest contact met Selma en Ids. Over de samenwerking zegt hij: “Hospes was op zoek naar een betrouwbare partner die kon helpen met de online vindbaarheid. Selma had bij een eerdere baan al de nodige ervaring opgedaan in online marketing. Dus wij begonnen eerst in een adviserende rol op het gebied van technische en on page SEO en in een uitvoerende rol op het gebied van linkbuilding. Er was sprake van een vlotte en prettige samenwerking waarbij Selma zich vol inzette om met name de content te verbeteren. Al vrij snel wierp deze vorm van samenwerken hun vruchten af en beleefde Hospes een goed seizoen.”

samenwerking hospes
selma en ids hospes

Zichtbare resultaten

Selma en Ids merken dat de samenwerking met Brandmerck veel effect heeft. De specialistische kennis over SEO ligt bij de vakmensen van Brandmerck die het continue proces onderhouden en optimaliseren. “Werken aan vindbaarheid en hogere posities in Google is een lopend proces, dat gaat natuurlijk constant door. Brandmerck heeft veel kennis en er werken allemaal jonge mensen die weten wat er speelt. Ze hebben nieuwe ideeën die volop worden ingebracht. Brandmerck voegt echt iets toe voor ons,” aldus Selma en Ids. Contentmarketeer Celina Kats levert maandelijks nieuwe blogs aan die bijdragen aan de vindbaarheid én de websitebezoekers inspireren en informeren. De eigen websiteteksten van Hospes zijn door Brandmerck aangepast en SEO-vriendelijk gemaakt, zodat Hospes hoger in de ranking bij Google staat: “We krijgen actuele rapportages toegestuurd. Zo kunnen we volgen hoeveel bezoekers we op de website krijgen en via welke zoekwoorden ze bij ons terechtkomen.” De effecten van Brandmercks werkzaamheden zijn zichtbaar en dat zegt veel over de positieve ervaringen binnen de onderlinge samenwerking. “Hospes is sinds onze samenwerking zo hard gegroeid, de vloot is uitgebreid en Selma en Ids spreken hun tevredenheid over ons uit. Dat het daarnaast ook nog een leuke samenwerking is, maakt het alleen maar mooier,” aldus Arjan. “De samenwerking is echter ook zo goed doordat Selma een echte aanpakker is, geleidelijk aan door wil groeien en op een transparante manier communiceert. Eigenschappen die mij niet vreemd zijn.”

"Brandmerck heeft veel kennis en er werken allemaal jonge mensen die weten wat er speelt."

De samenwerking met Brandmerck

Vanaf de kant van Hospes klinken ook positieve signalen. “We zijn erg tevreden over onze samenwerking met Brandmerck. Die loopt goed en ongedwongen,” vertelt Selma. “Brandmerck is echt een no-nonsense bedrijf dat heel erg meedenkt en meevoelt met de situatie van haar klant. Tijdens het begin van de coronatijd hebben we voor een korte periode de onderlinge samenwerking opgeschort. Daarin waren ze bij Brandmerck heel coulant. En toen de verhuur weer flink aantrok en we de samenwerking opnieuw hadden opgepakt, besloten we deze te intensiveren.” Ook Arjan vertelt hoe in deze periode duidelijk werd dat er veel meer mogelijk was binnen de samenwerking: “We kwamen tot de conclusie dat een volledig uitvoerende rol voor Brandmerck beter zou zijn. Een keuze waardoor we ondanks de korte onderbreking nog meer zouden groeien in de daaropvolgende twee jaren. Iets wat natuurlijk erg belangrijk is voor een goede samenwerking en waar wij blij van worden.”

Kijk jij al uit naar een ongedwongen vakantie komende zomer met alleen maar vrijheid? Nu weet je waar je moet zijn voor een vakantie op het water. Dat niet alleen, je hebt ook een inzicht gekregen in hoe twee bedrijven die in verschillende branches actief zijn, een effectieve samenwerking aangaan ten gunste van de online vindbaarheid van Bootverhuur Hospes. Is dat ook iets voor jou? Neem dan eens vrijblijvend contact op met de specialisten van Brandmerck die je graag informeren over de mogelijkheden van online marketing voor jouw bedrijf.

logo bootverhuur hospes
Brandmerck Logo
vierde generatie bootverhuur hospes

Een vierde generatie Bootverhuur Hospes?

Al 90 jaar is Bootverhuur Hospes een begrip in Sneek. En met drie generaties die hun hart en ziel in het familiebedrijf hebben gelegd, is er geen twijfel dat mensen nog jarenlang kunnen blijven genieten van haar diensten. Om dat te kunnen blijven doen, is het belangrijk te investeren in de toekomst van Hospes. Daarin is aandacht voor de vloot, het klantenbestand en een goede online marketing essentieel. Wat betreft de online marketing van Hospes ziet Arjan het zeker zitten: “De samenwerking met Hospes is uitdagend omdat we voor (inter)nationale vindbaarheid mogen zorgen voor met name lokaal/regionaal georiënteerde zoekwoorden. Iets waar we gezamenlijk voor hebben gezorgd en dat we continue willen onderhouden en verbeteren. Dat moet ook wel als je ziet dat lokale concurrenten werkzaamheden gaan kopiëren (😉). We hopen uiteraard in de toekomst verder bij te dragen aan de groei van Hospes. Primair voor een nog betere vindbaarheid in Google, meer bezoekers en een groei in de verhuur van hun motor- en zeilboten. Indirect hopen we voor een grotere vloot te kunnen zorgen, mits dat het toelaat! Want hoe groter de vloot, hoe meer mensen met veel plezier een boot bij Hospes kunnen huren. Dat zie je wel aan de vele positieve klantreviews!”

"De vierde generatie is inmiddels geboren en onze dochter groeit op met ‘papa boot’"

Selma sluit erop aan: “We werken volop aan onze bestendigheid en we doen er alles aan om ons familiebedrijf in de toekomst goed te kunnen voortzetten. De vierde generatie is inmiddels geboren en onze dochter groeit op met ‘papa boot’. Bovendien hebben we veel plezier in wat we doen.” De periode van zon en hoge temperaturen is weer aangebroken en mensen kijken met verlangen uit naar een zorgeloze vakantie. Gelukkig kan dat weer volop nu de coronacrisis achter ons ligt. Selma: “We zitten in een goede sector met mensen die op vakantie willen en daarin variatie zoeken. Sportief zeilen met het hele gezin of pure luxe met je partner. Wij bieden het hen allemaal!”

Bekijk ook deze samenwerkingen!

vlagsma tegelwalhalla bolsward pand
CasesSEOSMM

Vlagsma Tegelwalhalla

Een echt familiebedrijf met de broers Henk en Wim Vlagsma aan het roer. Dat is Vlagsma Tegelwalhalla in Bolsward. Wij spraken met Henk en Wim over hun passie voor keramische ...
LEES MEER
Schilderijbestellen.nl amber sardine
CasesSEO

Schilderij bestellen

Schilderijbestellen.nl is ontstaan vanuit de hobby van eigenares Amber Sardine, die zelf een begenadigd schilderes is en, voor de start van haar bedrijf, een behoorlijke afzet had binnen haar familie- ...
LEES MEER
geboortegift header
CasesSEASEO

Geboortegift

Rick en Elise Deneer, beiden zesendertig jaar jong, runnen met z’n tweeën Geboortegift B.V., waarbij de taken goed verdeeld zijn. Rick heeft het zakelijk inzicht en Elise de creatieve geest. ...
LEES MEER

Klaar om jouw ambities waar te maken?

Ons Vackmanschap

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Uiteraard weet jij zelf alles over jouw bedrijf. Je bent er trots op en wilt het graag delen met zoveel mogelijk mensen. Bijna elke zoektocht van een prospect start in Google en ook jij kunt daar prominent aanwezig zijn. Weten hoe?

Zoekmachine adverteren (SEA)

Dat Google op het web domineert staat buiten kijf. Alleen, wordt de internetgigant jouw vriend of vijand? Wij zorgen met de juiste strategie voor dat eerste. Adverteren op Google levert vele voordelen op, maar hoe zet je die effectief in?

Social media marketing (SMM)

Veel van jouw fans en potentiële klanten zijn al te vinden op Facebook, Pinterest en andere Social Media. Door als bedrijf met de perfecte strategie ook zichtbaar op Social Media te zijn, zorg jij onder andere voor betrokkenheid.

Content marketing (CM)

Wil je waardevolle content consistent creëren en delen? Laat ons jouw verhaal vertellen, trek nieuwe mensen aan en versterk je merk. Bereik je publiek in de volledige klantreis, vanaf de eerste kennismaking tot de eerste conversie en daar voorbij.

Wij werken met de besten

google partner logo 2022 brandmerck