Sinnergie Zonnepanelen

Online groeien?

Wij zorgen voor meer omzet, leads en
bezoekers.

Met een stijging in het aantal zonuren en in de gasprijzen kunnen we op particulier en zakelijk gebied eigenlijk niet meer zonder zonnepanelen. Die sieren dan ook steeds meer daken in Nederland met het doel de energievoorziening te verzorgen. Sinnergie heeft een belangrijke bijdrage in duurzame oplossingen door zonnepanelen te leveren en te installeren en sinds 2019 mogen wij deze Friese onderneming tot een van onze waardevolle klanten rekenen. Hoe het allemaal begon en wat de samenwerking Sinnergie en Brandmerck heeft gebracht, dat vind je in deze case. Houke de Vries is oprichter van Sinnergie en neemt je mee in zijn ervaringen over de samenwerking die beide partijen naar een hoger niveau tilt.

Bekijk hier de video

Online gegroeid door

Doelstellingen

100% ↑ Stijging in Google

50+ ↑ Leads per maand

50% ↑ Bereik via Socials

Resultaten

436% ↑ Stijging in Google

300+ ↑ Extra leads per maand

138% ↑ Bereik via Socials

De start van de samenwerking met Sinnergie

Sinnergie is sinds 2016 actief in duurzame energie en werkt vanuit Lemmer om zonnepanelen te leveren en te installeren. Zowel particuliere klanten als bedrijven kunnen van haar diensten gebruikmaken. Om die klanten te bereiken, speelt online vindbaarheid een essentiële rol. Dat lijkt vanzelfsprekend, toch was er volgens Houke nog wel wat werk te verzetten: ‘Toen we met Sinnergie zijn gestart, hadden we een website. Deze deed gewoon zijn functie, maar niet meer dan dat. We waren ons bewust van de vele kansen die er online lagen. Dat bracht ons ertoe dat we actief op zoek gingen naar een betrouwbare partner die ons kon begeleiden om onze website door te ontwikkelen en meer doelgroepen te bereiken.’ De zoektocht bracht Sinnergie bij Brandmerck waarbij de vraag om vooral lokaal beter zichtbaar te zijn centraal stond.

Het aangrijpen van de online mogelijkheden is belangrijk. Trudy Havinga, contentmarketeer bij Brandmerck, illustreert dit met het volgende voorbeeld: ‘Sinnergie is gevestigd in Lemmer en had de wens om de lokale vindbaarheid te vergroten. Voerde je in Google de zoekwoorden zonnepanelen Lemmer in, dan was de positie van Sinnergie vrij laag. Mede dit was voor hun aanleiding om bij ons langs te komen.’

"De specialisten van Brandmerck hebben op meerdere fronten online marketing ingezet met als gevolg dat we het bedrijf naar een hoger niveau konden tillen."

Tijdens de beginfase van de samenwerking werd gekeken welke vraagstukken ertoe zouden leiden het doel in de vorm van betere online zichtbaarheid te behalen. ‘De specialisten van Brandmerck hebben op meerdere fronten online marketing ingezet met als gevolg dat we het bedrijf naar een hoger niveau konden tillen,’ aldus Houke. Met name op het gebied van zoekmachineoptimalisatie hebben we bij Brandmerck onze kennis en ervaring in kunnen zetten in het beantwoorden van de hulpvraag van Sinnergie.

Resultatenoverzicht

data meten stappenplan
Stijging in Google
100 %
Promotie stappenplan
Leads per maand
50 +
betrokkenheid stappenplan
Bereik via Socials
50 %

De tot nu toe bereikte successen

De werkzaamheden die we voor Sinnergie hebben uitgevoerd, hebben hun vruchten afgeworpen. ‘Sinds het begin van de samenwerking hebben we mooie stappen gezet. Denk daarbij aan het maken van nieuwe pagina’s met sterke content en aan linkbuilding waarmee we autoriteit kunnen genereren. Op die manier en doordat we voortdurend optimaliseren, weten mensen door heel Friesland dat Sinnergie dé expert is in zonnepanelen,’ aldus Trudy.

Ook Houke kijkt niet ontevreden naar de behaalde resultaten: ‘De samenwerking met Brandmerck heeft ons heel veel extra’s gebracht. We hebben de vindbaarheid van onze website kunnen vergroten en onze social media accounts zijn kwalitatief verbeterd. Dit alles heeft uiteindelijk geresulteerd in betere leads die ons in staat stellen de vraag van onze klanten beter te beantwoorden.’

sinnergie header
seo_divisie

De toekomst van Sinnergie

De samenwerking tussen Sinnergie en Brandmerck heeft er tot dusver aan bijgedragen dat de lokale vindbaarheid in hoge mate verbeterd is. Ga je nu googelen naar zonnepanelen Lemmer, dan kun je niet om de website van Sinnergie heen. Het behalen van de resultaten is niet het enige wat de samenwerking tot een succes maakt. Houke zegt erover: ‘Op dit moment kijken we terug naar een geslaagde samenwerking tussen Brandmerck en Sinnergie. De online marketing specialisten denken enorm mee in de groeimogelijkheden die er liggen. En komen we zelf met ideeën en suggesties, dan kunnen we daar goed met hen over sparren. Dat maakt dat we veel van elkaar leren en in onze expertises kunnen groeien.’

"Op dit moment kijken we terug naar een geslaagde samenwerking tussen Brandmerck en Sinnergie. De online marketing specialisten denken enorm mee in de groeimogelijkheden die er liggen. En komen we zelf met ideeën en suggesties, dan kunnen we daar goed met hen over sparren. Dat maakt dat we veel van elkaar leren en in onze expertises kunnen groeien."

Vanuit Brandmerck wordt met evenveel genoegen gekeken naar het succes van de samenwerking. De mooie resultaten en de fijne communicatie geven energie om in de toekomst door te gaan met zoekmachineoptimalisatie en bij te dragen aan een groeiende leadomzet voor Sinnergie. Zo kijkt Trudy optimistisch uit naar wat er meer komen gaat: ‘We zijn heel erg trots op onze samenwerking met Sinnergie en we gaan in de toekomst voor meer hoogwaardige content en voor nog meer online autoriteit.’

De samenwerking met Brandmerck

Maar dan, hoe zorg je ervoor dat mensen bekend raken met het innovatieve idee om duurzame verzorgingsproducten te gebruiken? Via de Groene Marketeers ontstond de samenwerking tussen Loofy’s en Brandmerck. Dorien was vanaf het begin erg enthousiast: “Wat ik heel fijn vind, is dat we aan het begin van onze samenwerking een duidelijk doel hebben gesteld, zodat ik uiteindelijk de online marketing zelf kan doen. De samenwerking verloopt heel laagdrempelig en we hebben regelmatig contact. We bekijken samen waar we focus op willen leggen en hoe we naar het doel toewerken.” Door een doelgericht marketingstrategie op te zetten en goede ideeën uit te wisselen, kom je samen tot unieke campagnes. Met de adviezen en aanwijzingen van Brandmerck weet Loofy’s haar bereik heel goed te vergroten. En met resultaat: “Sinds ik samenwerk met Brandmerck, heb ik veel groei doorgemaakt. Deze groei is te zien in de omzet – in het begin was ik al erg blij als ik überhaupt de huur van mijn huis kon betalen, nu heb ik inmiddels mijn eerste echte werknemer aan kunnen nemen – maar ook in mijn naamsbekendheid. Ik vind het zelf enorm goed en zelfs leuk dat ik steeds meer van online marketing snap. Dat je dan resultaat ziet, is wel echt de kers op de taart!”

Brandmerck Logo

Bekijk hier de video

Bekijk ook deze samenwerkingen!

Pand Haaima Hylkema
CasesSEASEO

Haaima Hylkema

Wil je met stijl over de weg rijden, dan doe je dat in een auto van Haaima Hylkema. Voorheen bekend als twee Friese bedrijven onder de namen Haaima en Hylkema, ...
LEES MEER
vlagsma tegelwalhalla bolsward pand
CasesSEOSMM

Vlagsma Tegelwalhalla

Een echt familiebedrijf met de broers Henk en Wim Vlagsma aan het roer. Dat is Vlagsma Tegelwalhalla in Bolsward. Wij spraken met Henk en Wim over hun passie voor keramische ...
LEES MEER
stoves
CasesSMM

Stoves

Stoves, onderdeel van multinational Glen Dimplex en sinds 2019 verbonden aan Brandmerck. Het merk kent een rijke traditie als familiebedrijf en heeft een gevestigde naam op het gebied van fornuizen. ...
LEES MEER

Klaar om jouw ambities waar te maken?

Ons Vackmanschap

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Uiteraard weet jij zelf alles over jouw bedrijf. Je bent er trots op en wilt het graag delen met zoveel mogelijk mensen. Bijna elke zoektocht van een prospect start in Google en ook jij kunt daar prominent aanwezig zijn. Weten hoe?

Zoekmachine adverteren (SEA)

Dat Google op het web domineert staat buiten kijf. Alleen, wordt de internetgigant jouw vriend of vijand? Wij zorgen met de juiste strategie voor dat eerste. Adverteren op Google levert vele voordelen op, maar hoe zet je die effectief in?

Social media marketing (SMM)

Veel van jouw fans en potentiële klanten zijn al te vinden op Facebook, Pinterest en andere Social Media. Door als bedrijf met de perfecte strategie ook zichtbaar op Social Media te zijn, zorg jij onder andere voor betrokkenheid.

Content marketing (CM)

Wil je waardevolle content consistent creëren en delen? Laat ons jouw verhaal vertellen, trek nieuwe mensen aan en versterk je merk. Bereik je publiek in de volledige klantreis, vanaf de eerste kennismaking tot de eerste conversie en daar voorbij.

Wij werken met de besten

google partner logo 2022 brandmerck