Online zichtbaarheid vergroten? Zo verhoog je die van jouw bedrijf

Hoe zorg je ervoor dat mensen jouw bedrijf op het internet kunnen vinden? Daarvoor is het belangrijk online zichtbaar te zijn. Waar de meeste mensen via diverse zoekmachines zoeken naar een specifiek product of dienst, wil je dat ze bij jou uitkomen. En omdat mensen veel van hun vrije tijd besteden aan social media, is ook dit een bron waar je online zichtbaar kunt zijn.

Hoe vergroot je de online zichtbaarheid van jouw bedrijf en waar moet je rekening mee houden? Lees de tips in deze blog die jou op weg helpen.

De online zichtbaarheid van je bedrijf begint met een duidelijke en doeltreffende strategie. Jij hebt jouw verhaal klaarliggen en je wilt mensen daarover vertellen. Zorg ervoor dat overal waar je jezelf zichtbaar maakt, het verhaal eenduidig is. Zo weten mensen wat ze van jouw bedrijf kunnen verwachten en wat ze aan je hebben. Door het verhaal in een goede strategie te gieten en daarvoor de volgende onderdelen in deze blog te gebruiken, vergroot je de kans op een online zichtbaar succesverhaal.

Tip voor straks: In 7 stappen een effectieve online marketing strategie

Je website als sterke basis

Online zichtbaar op zoekmachines

Om te beginnen is het belangrijk een goede basis te creëren waarmee je jouw bedrijf online op de kaart zet. Dat betekent dat je een website hebt waarop alle informatie over je bedrijf te vinden is. Je aanbod, tarieven, contactgegevens, actueel nieuws en meer kan de bezoeker op je site vinden. En om ervoor te zorgen dat hij zich welkom voelt en eenvoudig toegang krijgt tot de informatie die hij zoekt, is je website overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk voor het oog.

Tip voor straks: A/B-testen, wat is het & hoe werkt het?

Online vindbaar op zoekmachines

Is je website zo ingericht dat je klaar bent om bezoekers te ontvangen? Dan moeten ze je alleen nog kunnen vinden. De kracht van een hoge online vindbaarheid is dat men op zoek is naar een bepaald product en bij jou het resultaat vindt. Door goed vindbaar te zijn en hoge posities in zoekmachines te bemachtigen, wordt de online zichtbaarheid van je bedrijf ook groter.

Het is belangrijk de vindbaarheid van je website continu te verbeteren. Met zoekmachine optimalisatie werk je er voortdurend aan om de posities in Google en andere zoekmachines te verhogen. Dat begint met een analyse waarin je achterhaalt welke zoekwoorden mensen invoeren voordat ze bij jou op de website komen. Op welke positie sta jij bij zoekwoorden met een hoge zoekvolume en hoe kun je ervoor zorgen dat je op de eerste pagina belandt?

Vervolgens is het zaak je website te verbeteren met onder andere rijke content en waardevolle links die niet alleen je bezoekers op weg helpen, maar ook bevorderend zijn voor de online vindbaarheid van jouw bedrijf in Google.

Tip voor straks: 7 Onmisbare SEO tips voor SEO optimalisatie

Online zichtbaar op social media

Online zichtbaar social media

Social media kanalen zijn al jaren de plek waar je als bedrijf zichtbaar moet zijn. Het interessante aan deze kanalen is dat ze voor bedrijven heel toegankelijk zijn. Maar ook kun je heel goed bepalen op welk platform jouw doelgroep actief is. Waar Pinterest een medium is waar veel vrouwen zich laten inspireren door lifestyle- en woontips, vind je op LinkedIn veelal zakelijke connecties.

Wil je met je bedrijf zichtbaar zijn op social media, zorg er dan voor dat je in kaart hebt wat voor mensen tot jouw doelgroep behoren en op welk platform ze te vinden zijn. Omdat het bijhouden van een social media account best veel tijd kan kosten, is het raadzaam je te beperken tot de kanalen die echt relevant zijn voor jouw bedrijf. Het gaat niet om de kwantiteit van je social activiteiten, maar om de kwaliteit van je berichten en van je persoonlijke klantcontacten.

Tip voor straks: Een succesvol Instagram account met deze 11 tips!

Betaalde campagnes die de online zichtbaarheid vergroten

Betaalde campagnes online zichtbaarheid

Je kan de online zichtbaarheid van je bedrijf vergroten door advertentiecampagnes op te zetten. Op zowel social media als in zoekmachines heb je tal van mogelijkheden waarmee je jouw doelgroep kan benaderen. Als je in kaart hebt op welk social media platform het grootste deel van je doelgroep actief is, kun je met sterke advertenties je online zichtbaarheid vergroten. En in Google kun je met een advertentie (zoekmachine adverteren) snel bovenaan staan. Hiervoor maak je voortdurend bepaalde keuzes om de campagne te optimaliseren. Doe je dat goed, dan kom je tot een sterke advertentiecampagne die je bedrijf op onder andere Google en YouTube zichtbaar maakt.

Tip voor straks: Adverteren op Google. Hoe doe je dat?

Hoe blijf je online zichtbaar?

Ben je op diverse plekken online zichtbaar, dan zit je al op de goede weg. Maar om die online zichtbaarheid te behouden, gaat het er ook om dat mensen bij jou vinden wat ze zoeken en dat je hun interesse weet vast te houden. Dat kun je doen met de volgende ingrediënten:

  • Zorg voor interessante teksten onder je social berichten en op je website die je bezoekers informeren en vooral triggeren tot het doen van een handeling. Wil je dat ze contact met je opnemen, een aankoop doen of een reactie achterlaten?
  • Schiet eigen foto’s en video’s die niet alleen een concreet beeld geven van je producten en diensten, maar waarmee de branding van je bedrijf echt naar voren komt.
  • Maak advertenties en banners die in één tel weergeven wat jouw boodschap is. Ook hierin zorg je dat je opvalt en herkenbaar bent zodat je de zichtbaarheid van je bedrijf vergroot.
  • Denk na over de manier waarop je bepaalde ontwerpen uitzet. Ben je bijvoorbeeld bezig met het ontwerp van je website, dan is het heel belangrijk om te weten wat wel en niet werkt voor de bezoeker. Zonder dat je het zelf door hebt, kan de keuze voor achtergrondkleuren invloed hebben op de beleving van je bezoeker. Onbewust koppelen we een bepaalde betekenis aan een kleur. Dus heb je een kleurcombinatie in gedachte die je op je site of in je branding wilt terug laten komen? Doe dan eerst onderzoek naar de effecten van die combinaties.

Advies nodig bij het vergroten van je online zichtbaarheid?

Het vergroten van de online zichtbaarheid van je bedrijf klinkt misschien makkelijk, maar het vraagt ook kennis en tijd. Laat je het liever over aan iemand anders, zodat jij je kunt richten op dat waar jij goed in bent? Neem dan eens contact op met onze specialisten die graag met jou bespreken hoe jij de online zichtbaarheid van je bedrijf kan vergroten.

Brandmerck

Brandende vragen? Neem contact op.

Of bel: 085-5800317

Wij werken met de besten

google partner logo 2022 brandmerck