7 Onmisbare SEO tips voor SEO optimalisatie

Yes, het is alweer 2022. Net als ieder jaar wordt het nieuwe jaar als het aan jou ligt nóg beter dan het voorgaande. Je hebt je doelen bereikt, dus de lat leg je hoger. Welke stappen ga jij zetten om het afgelopen jaar te overtreffen? Een belangrijk onderdeel waar je de nodige tijd en aandacht in moet steken om die successen te behouden, is het onderhoud van je website. En dan specifiek ook de zoekmachine optimalisatie (SEO). Want zichtbaar blijven in Google en andere zoekmachines is en blijft essentieel.

Daarom voor jou deze blog met 7 onmisbare SEO tips voor SEO optimalisatie. Neem deze tips ter harte wanneer je jouw website onder de loep neemt. En maak er gebruik van om online aanpassingen door te voeren en effectieve verschillen op te merken.

Een vanzelfsprekende SEO tip om mee af te trappen, maar misschien wel ook wel een van de moeilijkere tips. Wanneer spreek je namelijk van een gebruiksvriendelijke website? Een paar begrippen die naar boven komen zijn overzichtelijkheid, aantrekkelijkheid en snelheid. Wanneer deze hoog scoren, is de kans groot dat een nieuwe bezoeker de tijd neemt om rond te kijken. Wil je weten hoe je hoog scoort in een gebruiksvriendelijke webshop of website, lees dan eens deze blog. Én vergeet bij de SEO optimalisatie niet het gebruik van de mobiele telefoon mee te nemen, wat op het moment minstens zo belangrijk is.

"Wanneer je hoog scoort op overzichtelijkheid, aantrekkelijkheid en snelheid, is de kans groot dat een nieuwe bezoeker de tijd neemt om rond te kijken."

Tip 2: Spreek je bezoeker aan, niet de zoekmachine

Een goede website bevat goede teksten. Maar richt je je daarin puur op de zoekmachines om een zo hoog mogelijke positie te krijgen, dan ga je voorbij aan de behoeften van je lezers. Die worden niet aangesproken en zullen gauw genoeg afhaken. Zet je bezoekers dus voorop en richt je in je content tot hen. Je zult dan zien dat je bezoekers langer blijven hangen en positief reageren.

SEO bezoeker aanspreken

Tip 3: Sprekende en informerende visuals

Een website met grote lappen tekst leidt erg af, en waarschijnlijk niet naar de andere webpagina’s. Het kan zomaar zijn dat de bezoeker te veel tekst voorgeschoteld krijgt en afhaakt naar een andere site. Ondersteun je teksten dus met aantrekkelijke visuals die in één oogopslag laten zien waar de tekst over gaat. Maak bijvoorbeeld een infographic waarin je de inhoud nog eens op een pakkende en korte manier samenvat, zoals wij je hiernaast uitleggen hoe je in 6 stappen een Social Media plan maakt. Voor een volledige SEO optimalisatie van je visuals is het belangrijk om ALT-teksten toe te voegen die omschrijven wat er op de afbeelding te zien is en die Google helpen in de zoektocht naar jouw webpagina.

Stappenplan social media plan
Klik op de afbeelding om die uit te vergroten

Tip 4: Aandacht voor de titel, metadescripties en de URL

Maak je ijzersterke content voor de webpagina, vergeet dan niet ook na te denken over de titel, metaomschrijving en URL. Via de zoekmachines zijn dit toch de eerste elementen die de bezoeker uitnodigen om verder te klikken. En met de juiste zoekwoorden die je hierin verwerkt, vergroot je de kans dat Google jouw zoekpositie verhoogt.

Tip 5: Een web van links maken

Dan de volgende SEO tip. Je website bevat relevante content en daar wil je je bezoeker op attenderen. Een effectieve manier om dat te doen, is door over en weer te linken naar die content. Voeg interne links toe waarmee de bezoeker één klik verwijderd is van de inhoud waar hij naar op zoek is. En niet alleen maak je de bezoeker wegwijs over de volledige website, ook Google is blij met deze toepassing en zal dat laten blijken in de zoekposities van je pagina’s.

Web van links

In het web van links waarmee je de content van je website waardevoller maakt, kun je ook externe links toevoegen. Door naar relevante websites te linken die associëren met jouw producten en diensten, draag je bij aan een autoritaire en waardevolle positie. Wil je weten hoe je hiermee aan de slag kunt, lees dan deze blog over linkbuilding.

Tip 6: Verwijder overbodige content

Sinds de lancering van je website zul je in de loop van de tijd allerlei materiaal verzameld hebben dat online is gezet. Neem daarom regelmatig de tijd om de website door te spitten en te bepalen of er content verwijderd kan worden. Een goed gevulde website kan immers van invloed zijn op de laadsnelheid. En in de digitale wereld waarin we leven, zal een trage website het niet redden. We willen snel resultaten zien en wachten tot de pagina geladen is, is uit den boze. Verwijder daarom alle content die niet meer relevant is en de laadsnelheid belemmert. Denk daarbij aan verouderde video’s of aan afbeeldingen die te groot zijn. Afbeeldingen kun je ook verkleinen door die te comprimeren zonder in te leveren op kwaliteit.

"Inzicht in je statistieken is essentieel. Hoe wil je immers bijhouden hoe de zoekposities zich verhouden tot de cijfers van voorgaande maanden?"

Tip 7: Inzicht in je eigen statistieken

Wil je van de voorgaande SEO tips gebruikmaken om je website te optimaliseren? Dan is inzicht in je statistieken essentieel. Hoe wil je immers bijhouden hoe de zoekposities en het aantal bezoekers na een optimalisatie zich verhouden tot de cijfers van voorgaande maanden? Door je website te koppelen aan Google Analytics, kun je live en tot in detail zien wat er op je website gebeurt. Hoeveel mensen zitten er op dit moment op je website, welke pagina’s zijn de laatste tijd het populairst en hoe hoog is de doorklikratio? Met actuele inzichten in je website heb je een basis om je SEO optimalisatie uit te voeren en de effecten ervan te onderzoeken.

Aan de slag met de SEO tips voor SEO optimalisatie

Ben je er klaar voor om de zoekpositie van jouw website aan te pakken en op de eerste plaats te komen in Google? Ga aan de slag met deze 7 onmisbare SEO tips voor SEO optimalisatie, zodat het organisch verkeer zich als vanzelf op jouw webpagina’s verzamelt. Ontdek de vele mogelijkheden en zet je creatieve geest in om op basis van je statistieken de resultaten te verbeteren.

En kom je er niet uit of rijzen er tijdens de optimalisatie meer vragen dan antwoorden in je op? Schroom dan niet om een van onze SEO experts in te schakelen die je op weg kan helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we je nog beter wegwijs kunnen maken in de wereld van zoekmachine optimalisatie en hogere zoekposities.

Brandmerck

Brandende vragen? Neem contact op.

Of bel: 085-5800317

Wij werken met de besten

google partner logo 2022 brandmerck