Welke kansen liggen er voor jou in de Instagram Marketing?

De kansen die er liggen bij Instagram Marketing zijn eindeloos en het Social Media kanaal is een interessant middel om je volgers op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen in je bedrijf. Wil je dat ze naar je website gaan om je nieuwste aanbod te ontdekken of de laatste blog te lezen? Met een leuke post in je feed en een link in je bio breng je trouwe volgers en nieuwe lezers eenvoudig naar je website, waar je assortiment is aangevuld en een blog vers van de pers online is gezet.

Via Instagram hoop je dat mensen getriggerd worden om een aankoop te doen in je webshop en dat ze geïnformeerd willen worden door de blogs die je hebt geschreven. Je wilt dat het initiële contact in het Social Media kanaal uiteindelijk uitgroeit tot een klantcontact en daarmee een uitbreiding van je huidige kring aan vaste klanten. In deze blog lees je over de kansen voor jouw bedrijf die liggen in de Instagram Marketing. Met in Nederland miljoenen gebruikers die dagelijks door het Social Media platform scrollen, bereik je op een interactieve manier een grote groep potentiële volgers en klanten.

Met Instagram kun je op een toegankelijke manier contacten leggen en onderhouden. Door leuke en relevante content op je kanaal te plaatsen en de aandacht van je volgers en andere Instagramgebruikers te trekken, wordt je bedrijfsnaam groter. Het Social Media platform biedt uiteenlopende manieren om je bedrijf op de kaart te zetten en nieuwe klanten welkom te heten. Een overvloed aan kansen in Instagram Marketing die jou op weg helpt naar een succesvol bedrijf waar je trots op bent.

"Waar jouw posts in eerste instantie op de schermen van je volgers verschijnen, kun je met betaalde advertenties mensen buiten je bestaande volgers targeten."

Heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht om een betaalde campagne in te richten op Instagram? Dit is een toegankelijk onderdeel van Instagram Marketing en stelt jou in staat om een grote groep gebruikers kennis te laten maken met je bedrijf. Waar jouw posts in eerste instantie op de schermen van je volgers verschijnen, kun je met betaalde advertenties mensen buiten je bestaande volgers targeten. Afhankelijk van het doel dat je hebt, of dat nu gaat om het vergroten van je bereik of heel gericht het verkopen van een bepaald product, richt je een online campagne in met een pakkende Instagram advertentie.

instagram campagnes inrichten celina kats

Zit er een leuke actie aan te komen en wil je dat zoveel mogelijk mensen daar gebruik van maken? Dan stel je een kortdurende campagne in die valt binnen de aangewezen datum, je zorgt voor een aantrekkelijk ontwerp dat een breed publiek aanspreekt en je publiceert jouw advertentie op het Instagram kanaal. Heel nauwkeurig stel je je doelgroep in op basis van geografie, leeftijd en interesses, om precies die mensen te benaderen die je naar je bedrijfsaccount en website wilt aantrekken. Staat de campagne online en wordt je advertentie op Instagram gepubliceerd, dan kun je iedere dag bijhouden hoeveel mensen hun interesse in je advertentie laten blijken door naar je website te klikken en een conversie te doen.

De betaalde campagne is een van die kansen op Instagram Marketing die je niet onbenut wilt laten. En wil je die kansen verder vergroten? Dan is Social Media marketing niet de enige weg om te bewandelen. Combineer je Instagram campagne bijvoorbeeld met een advertentiecampagne op de zoekmachines. Met het plaatsen van zowel zoekmachine advertenties als Social Media campagnes vergroot je het online gebied waarop je zichtbaar bent en zullen mensen jouw brand sneller herkennen.

Direct klantcontact via Instagram

Ook op een organische manier liggen er mooie kansen bij Instagram Marketing. Ben je actief op Instagram en neem je je volgers dagelijks mee op een reguliere werkdag? Of juist bij niet alledaagse activiteiten die aan je bedrijf gerelateerd zijn, wil je Instagramvolgers betrekken. Het is interessant om op een creatieve manier de interactie met je volgers te vergroten. Niet alleen door relevante en aantrekkelijke posts op je feed te plaatsen, maar ook door in je stories gebruik te maken van de tools die Instagram aanbiedt. Door een poll samen te stellen of een vraag in je story te formuleren, geef je volgers de gelegenheid om direct te reageren. Op die manier kun je je eigen ideeën delen én kom je achter de ideeën van je volgers. En vanuit de reacties die via de polls of vragen binnenkomen kun je de volgende stap zetten om via Direct Message klantcontacten te leggen.

"De kansen die je hebt bij Instagram Marketing zijn door de mogelijkheid van direct contact groot en voor jou wordt het gemakkelijker om meer mensen te bereiken."

De kansen die je hebt bij Instagram Marketing zijn door de mogelijkheid van direct contact groot en voor jou wordt het gemakkelijker om meer mensen te bereiken. Houd daarbij goed in de gaten welke factoren het algoritme van Instagram beïnvloeden. Een post of story op Instagram kan diverse handelingen van de volgers uitlokken die ervoor zorgen dat jouw bericht beter zichtbaar is. Mensen reageren of liken je bericht, maar hebben ook de optie om je bericht te delen en op te slaan. Dus een groter bereik van je bericht is niet enkel afhankelijk van een grote verzameling aan reacties en likes. Wordt je bericht door veelvuldig opgeslagen, dan zorgt het algoritme ervoor dat de post op meer telefoonschermen te zien is.

Om deze kansen op een grotere zichtbaarheid te vergroten, is het belangrijk dat je relevante en leuke inhoud deelt in je bericht. Wat mensen op Instagram vaak opslaan, zijn tips en tricks die ze niet willen vergeten. Een esthetische foto krijgt veel likes, vanwege de schoonheid. Deel je een onmisbare tip die mensen moeten onthouden om zelf toe te kunnen passen, dan zal die worden opgeslagen in menig Instagramaccount.

Tip: Klik op de afbeelding om een kijkje te nemen op onze Instagram-pagina.

Vertrouw jouw kansen voor Instagram Marketing toe aan de specialisten van Brandmerck

Heb jij de nodige uren al besteed aan je bedrijfsaccount, maar wil je je kansen in de Instagram Marketing verder vergroten? Bedenk met welk doel jij de marketing op dit Social Media kanaal wilt aanpakken en hoe je bestaande en nieuwe volgers wilt benaderen. Ga je voor toegankelijk contact met je klanten of wil je via Instagram campagnes de omzet van je webshop verhogen?

Instagram Marketing is een mooie manier om diverse bedrijfsdoelen op te stellen en te behalen. Mis je de handvaten om jouw bedrijfspagina goed te onderhouden of een online campagne op te zetten? Maak dan gebruik van de expertise van onze online marketeers die vanuit de Social Media marketing jou kunnen helpen bij het behalen van je online doelen op Instagram. Laat je kansen bij de Instagram Marketing niet liggen en bepaal op welke manier je je klanten op Social Media wilt bereiken. Neem vrijblijvend contact op met de specialisten van Brandmerck en ontdek wat je moet weten om alles uit Instagram te halen. Wil je daarnaast weten waar meer kansen liggen voor de online marketing van je bedrijf? Informeer naar de mogelijkheden voor zoekmachine optimalisatie en – adverteren, waar onze Google-experts je graag bij ondersteunen.

instagram specialisten brandmerck 2021
Brandmerck

Brandende vragen? Neem contact op.

Of bel: 085-5800317

Wij werken met de besten

google partner logo 2022 brandmerck