Pinterest tips: 10 tips voor het gebruik van Pinterest

Als mensen inspiratie en visuele ontdekking zoeken, dan gaan ze vaak naar Pinterest. Pinterest is hét platform voor ideeën voor huisdecoratie, mode-inspiratie, recepten of om gewoon leuke afbeeldingen te delen. Het leuke aan Pinterest is dat het voor iedereen wat heeft te bieden. Of je nou een klassieke stijl hebt of een moderne, in elke stijl is wel iets te vinden. Wil jij alles uit Pinterest halen? In deze blog delen we 10 Pinterest tips voor het gebruik van Pinterest.

Als iemand een profiel bezoekt, is een profielfoto en de beschrijving het eerste wat opvalt. Zorg ervoor dat je een aantrekkelijke profielfoto hebt en een interessante beschrijving. Verwerk in de beschrijving je interesses en persoonlijkheid. Zo geef je een goed beeld van jezelf. Als de profielfoto en beschrijving aantrekkelijk is, is het voor gebruikers gemakkelijk te beslissen of ze je willen volgen.

''Als iemand een profiel bezoekt, is een profielfoto en de beschrijving het eerste wat opvalt.''

Tip 2 - Gebruik een beschrijvende tekst en hashtags

Om de pins goed vindbaar te maken in de zoekresultaten van Pinterest, moet je gebruikmaken van een beschrijvende tekst en relevante hashtags. Om de beschrijving en de hashtags te bepalen moet je bedenken waar mensen naar zullen zoeken om jouw pin te vinden. Die woorden kun je toevoegen aan de beschrijving en de hashtags.

Tip 3 - Organiseer de borden

Op Pinterest kun je borden maken. Maak borden aan om je pins te organiseren op basis van onderwerpen die je interesseren. Geef de borden duidelijke namen en beschrijvingen en organiseer ze op een logische manier. Voor gebruikers maakt dit het gemakkelijk om je pins te vinden en je te volgen.

Tip 4 - Volg interessante gebruikers en borden

Pinterest wordt gebruikt om inspiratie op te doen en nieuwe ideeën te ontdekken. Dit gebeurt doordat je interessante gebruikers en borden volgt. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe pins en trends binnen jouw interessegebieden.

Pinterest tips

Tip 5 - Deel eigen content

Naast het pinnen van content van anderen, is het ook zeer belangrijk om je eigen content te delen. Stel je voor dat je een blog hebt. Dan kun je afbeeldingen die bij deze blogs passen delen op Pinterest om zo verkeer naar je website te leiden. Om dit voor elkaar te krijgen moet je ervoor zorgen dat je pins aantrekkelijk en informatief zijn. Op deze manier trek je de aandacht van andere gebruikers.

Tip 6 - Gebruik rich pins

Rich pins zijn speciale pins die extra informatie als prijzen en productbeschrijvingen bevatten. Als je een bedrijf hebt gericht op e-commerce, dan zijn rich pins een zeer geschikte manier om potentiële klanten te informeren en door te leiden naar de website.

Tip 7 - Wees consistent en actief

Net zoals bij andere social mediakanalen, is het ook bij Pinterest belangrijk om consistent en actief te zijn. Voeg regelmatig pins toe en blijf betrokken door te reageren en te volgen.

Tip 8 - Maak gebruik van de Analytics tool van Pinterest

Pinterest biedt een uitgebreide tool om statistieken te bekijken. Zo kun je zien welke pins populair zijn, wie de pins bekijkt en hoe je de prestaties kunt verbeteren. Gebruik deze informatie om je strategie aan te passen en (nog) betere resultaten te behalen.

Tip 9 - Experimenteer met adverteren

Als je een bedrijf hebt, dan is het wellicht ook interessant om te adverteren op Pinterest. Het adverteren op Pinterest stelt je in staat om je pins aan een breder publiek te laten zien en gerichte advertenties te maken op basis van demografische gegevens, interesses en zoekwoorden. Weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Lees dan ons stappenplan.

Tip 10 - Copyright en privacy

Houd er rekening mee dat veel pins auteursrechtelijk beschermd kunnen zijn. Je kunt pins repinnen, maar zorg er dan wel voor dat dit enkel pins zijn waarvoor je toestemming hebt of die zijn gelabeld voor hergebruik. Respecteer de privacy van anderen en deel ook geen persoonlijke informatie. De problemen die je hiermee kunt krijgen wegen niet op tegen de mooie dingen die Pinterest biedt.

Succesvol Pinterest gebruiken met behulp van Brandmerck

Wil jij graag Pinterest gebruiken om jouw bedrijf online een boost te geven en weet je niet hoe? Of heb je een zetje in de goede richting nodig hierbij? Brandmerck helpt je graag met Pinterest tips geven om zo succesvol Pinterest te gebruiken. Wij hebben specialisten die elke dag bezig zijn om de Pinterest van verschillende bedrijven een groot succes te maken. Wil jij graag hulp van ons of enkel even sparren met een van onze Pinterest specialisten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Brandmerck

Brandende vragen? Neem contact op.

Of bel: 085-5800317

Wij werken met de besten

google partner logo 2022 brandmerck