Online groeien?

Wij zorgen voor meer omzet, leads en
bezoekers.

Shoparize, oorspronkelijk Kiesproduct, is opgericht in 2013 in Amsterdam, Nederland. De groei van Shoparize werd gevoed door veranderende trends en vertrouwen van consumenten. Dit was het moment waarop Shoparize best practices heeft onderzocht en geïmplementeerd. Binnen deze ervaringen groeide Shoparize CSS tot het hedendaagse succes.
fabian brink shoparize

Over Shoparize

Wanneer consumenten op zoek zijn naar een specifiek product, staat hoge kwaliteit tegen de voordeligste prijs voorop. Daar gaat vaak een hele zoektocht aan vooraf. Veel mensen plaatsen niet hun bestelling voordat ze zeker weten dat die ene aanbieding de beste en goedkoopste is. Om het hen gemakkelijker te maken, zorgen steeds meer marketplaces en vergelijkingswebsites ervoor dat hun productfeed optimaal is ingericht. De nieuwste technologieën en automatiseringstechnieken zorgen ervoor dat consumenten beschikbare producten inclusief actuele prijs en specificatie in één overzicht voorgeschoteld krijgen. 

“Als je reacties krijgt van webshops die jij kan helpen van fysiek naar online, dat is geweldig en dat geeft heel veel energie.”

Een van die hoogwaardige websites waarop consumenten eenvoudig prijzen kunnen vergelijken, is Shoparize.com. Voorheen bekend als Kiesproduct.nl, maar na een migratie met de focus op het buitenland gaat het bedrijf nu verder onder de naam Shoparize. We spraken met Fabian Brink, Account Executive bij Shoparize. Hij vertelt hoe Shoparize als premium Google CSS Partner een onmisbare schakel is voor webshops en agencies om hun klanten te bereiken.

Online vergelijken met Shoparize

Zichtbaarheid op het internet is voor webshops essentieel. Met het aantal online aankopen dat exponentieel groeit moet jouw webshop erboven uitsteken. Dat betekent niet alleen dat je webshop zichtbaar is op Google, vergelijkingssites en marketplaces. Ook moeten mensen zien dat jouw producten de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijzen hebben. Webshops kunnen via Shoparize adverteren op Google Shopping, BING Shopping en Facebook. Voor veel ondernemers is het online adverteren via Google CSS partners nieuw en het aanmelden van hun webshop is dan ook een spannende stap. Fabian assisteert hen van begin tot eind bij het aanmelden en onderhouden van hun webshop. Een account aanmaken, technische problemen oplossen en het conversieproces voortdurend verbeteren zijn diverse zaken waar Fabian verantwoordelijk voor is wanneer een webshop met Shoparize wil samenwerken: “We hebben in de afgelopen twee jaar webshops aan de telefoon gehad die voorheen nog nooit iets hadden gedaan met Google Shopping. Wij kunnen ze ondersteunen en zelfs volledig ontzorgen met het online adverteren op onder andere Google Shopping. We helpen hen met het aanmaken van campagnes en op den duur zie je ook daadwerkelijk dat ze online producten verkopen. Dat is voor de webshops in het begin heel spannend, maar wij zijn daarin de schakel die hen helpt. Als je reacties krijgt van webshops die jij kan helpen van fysiek naar online, dat is geweldig en dat geeft heel veel energie.”

online vergelijken met shoparize
google css partner
shoparize dashboard
Klik op de afbeelding om het te vergroten

Diversiteit & technologische ontwikkelingen

Fabian doet met veel plezier zijn werk, mede dankzij de diversiteit in de werkzaamheden en de soorten klanten. Hij bedient klanten die variëren van kleine startups tot grote multinationals en die werkzaam zijn in allerlei branches. “Ik werk met allerlei klanten wat ik ontzettend interessant vind. Omdat de focus zo breed ligt, kun je er veel van leren. Geen enkele situatie is namelijk dezelfde,” aldus Fabian. “Elke webshop is anders en heeft z’n eigen uitdagingen. De ene keer kun je gemakkelijk toepassen wat je hebt geleerd en de volgende keer moet je uitvoerig uitzoeken hoe het werkt. De diversiteit maakt dat je nooit weet wat een dag op het werk je gaat brengen.”

"Elke webshop is anders en heeft z'n eigen uitdagingen."

De technische ontwikkelingen die voor de webshops van groot belang zijn om optimaal te kunnen verkopen, worden door Shoparize voortdurend toegepast. Daarin staat kwaliteit voorop. Zo legt Fabian uit: “Met Shoparize kunnen webshops nog beter zichtbaar zijn, zodat ze waardevollere verkopen kunnen realiseren. Om hier telkens in voorop te lopen en onze klanten optimaal te kunnen bedienen, hebben wij de ambitie technologische en innovatieve middelen te ontwikkelen. Ons IT-team is daar voortdurend mee bezig. We hebben allerlei technische snufjes om de zichtbaarheid van webshops te vergroten. Denk aan geautomatiseerde optimalisatie voor productfeeds waardoor de kwaliteit hoger wordt terwijl je er minder tijd in hoeft te stoppen.”

De samenwerking met Brandmerck

Shoparize biedt ondersteuning met het doel om voor webshops op lange termijn succesvolle conversies te genereren. Samenwerkingen met externe partijen is een factor die de kans op succes vergroot: “Onze samenwerking met Brandmerck is erg waardevol, omdat zij de kracht is die niet kan ontbreken wanneer wij op lange termijn een klant willen bedienen,” aldus Fabian. De online marketing door Brandmerck draagt eraan bij dat producten van webshops beter zichtbaar worden die vervolgens leiden tot meer conversies en leads. “Wij zijn er om voor Google Shopping een Merchant Center Account te linken met onze prijsvergelijkingstool. De samenwerking met Brandmerck kan ons en onze klanten daarin effectief helpen.”

De samenwerking tussen Shoparize en Brandmerck pakt voor beide partijen voordelig uit. Klanten bij Brandmerck maken kennis met de wereld van Google Shopping en hebben vervolgens de mogelijkheid om met Shoparize in zee te gaan. Fabian zegt erover: “Brandmerck brengt klanten bij onze service onder de aandacht. Voor ons en Brandmerck is dat interessant, omdat uiteindelijk de webshops voordeel uit de samenwerking halen. En onze klanten krijgen extra voordelen, omdat ze de nieuwe mogelijkheden binnen Shoparize én online marketing ontdekken.”

shoparize logo
Brandmerck Logo
icon boost ads shoparize
icon launch shoparize

De toekomst van Shoparize

Zowel consumenten als ondernemers hebben gemerkt hoe online winkelen een groeiende ontwikkeling heeft doorgemaakt. Zeker tijdens de coronacrisis waarin fysieke winkels noodgedwongen dicht moesten, werd deze groei enorm versneld. Online webshops groeiden in aantal en in omvang en hebben de verliezen van de strenge maatregelen enigszins weten te matigen. Daarin heeft Shoparize een belangrijke en onmisbare rol gespeeld: “Wij kunnen als prijsvergelijkingssite nog beter helpen bij het proces van online shopping. In de eerste plaats met onze website Shoparize.com en in Google Shopping. We hebben een managed service waarmee we de Google Shopping campagnes beheren en hiermee webshops volledig ontzorgen in hun online marketing. Om betere prestaties te krijgen, geven we ondersteuning door steeds meer technologische middelen -die in de toekomst almaar belangrijker worden- te ontwikkelen, de behoeften van onze klanten te identificeren en daarop in te spelen,” legt Fabian uit.

"Shoparize is een leuk jong bedrijf met een internationaal team dat hard wil groeien."

Of hij over 5 of 10 jaar nog dezelfde werkzaamheden doet, dat is voor Fabian moeilijk te zeggen. Wel weet hij dat hij deze ingeslagen weg wil vervolgen. “Wat ik nu doe vind ik erg interessant maar hoe de wereld van online shopping er over een aantal jaren uitziet, geen idee. Technologie en data zullen steeds belangrijker worden. Voor nu vind ik het gewoon heel mooi om dit werk bij Shoparize te doen. Shoparize is een leuk jong bedrijf met een internationaal team dat hard wil groeien.”

Na wat we de afgelopen jaren hebben gezien in de toename van webshops, zal de ontwikkeling van het online shoppen zich naar verwachting blijven voortzetten. Over de verschuiving tussen online en fysiek winkelen zegt Fabian: “De online markt zal na de coronacrisis denk ik niet meer terugvallen naar fysiek, zeker omdat veel ondernemers hebben ontdekt wat de voordelen en gemakken zijn van online shopping. Aan de andere kant geloof ik ook niet dat het fysieke helemaal weg zal vallen. Ik zie voor me dat er een mooie balans komt tussen online en offline shoppen.” Of ze nu deels of volledig online verkopen, Shoparize kan als premium Google CSS partner deze ondernemers helpen hun online aanwezigheid en groei te maximaliseren.

Bekijk ook deze samenwerkingen!

Tools

Brandmerck en Okkinga Communicatie

De ontwikkelingen in online marketing gaan snel, en als partner streven wij ernaar blijvende waarde toe te voegen. Door de samenwerking tussen Brandmerck en Okkinga Communicatie, vormen zij nu de ...
LEES MEER
adcalls header
Tools

AdCalls

Heb je voor je bedrijf een online campagne actief op Google of Facebook? Dan kun je via de datamonitoring goed zien hoeveel conversies via het internet bij jou binnenkomen. En ...
LEES MEER
feedback company header
Tools

Feedback Company

Tien jaar geleden ontstond Feedback Company als bedrijf dat met een review tool op de Nederlandse markt kwam. Wat begon als een tool om bedrijfsreviews te verzamelen is inmiddels uitgegroeid ...
LEES MEER

Klaar om jouw ambities waar te maken?

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Uiteraard weet jij zelf alles over jouw bedrijf. Je bent er trots op en wilt het graag delen met zoveel mogelijk mensen. Bijna elke zoektocht van een prospect start in Google en ook jij kunt daar prominent aanwezig zijn. Weten hoe?

Zoekmachine adverteren (SEA)

Dat Google op het web domineert staat buiten kijf. Alleen, wordt de internetgigant jouw vriend of vijand? Wij zorgen met de juiste strategie voor dat eerste. Adverteren op Google levert vele voordelen op, maar hoe zet je die effectief in?

Social media marketing (SMM)

Veel van jouw fans en potentiële klanten zijn al te vinden op Facebook, Pinterest en andere Social Media. Door als bedrijf met de perfecte strategie ook zichtbaar op Social Media te zijn, zorg jij onder andere voor betrokkenheid.

Content marketing (CM)

Wil je waardevolle content consistent creëren en delen? Laat ons jouw verhaal vertellen, trek nieuwe mensen aan en versterk je merk. Bereik je publiek in de volledige klantreis, vanaf de eerste kennismaking tot de eerste conversie en daar voorbij.

Wij werken met de besten

google partner logo 2022 brandmerck