Schilderij bestellen

Online groeien?

Wij zorgen voor meer omzet, leads en
bezoekers.

Schilderijbestellen.nl is ontstaan vanuit de hobby van eigenares Amber Sardine, die zelf een begenadigd schilderes is en, voor de start van haar bedrijf, een behoorlijke afzet had binnen haar familie- en vriendenkring. Ze schildert zelf op basis van olieverf en zag hier wel brood in, waarop ze een marktonderzoek ging doen. Vervolgens heeft ze in 2016 de website met bijbehorende webshop opgezet.

Online gegroeid door

Doelstellingen

25% ↑ Zichtbaarheid in Google

25% ↑ Organische bezoekers

25% ↑ Online conversies

Resultaten

52% ↑ Zichtbaarheid in Google

45,22 ↑ Organische bezoekers

46,92% ↑ Online conversies

Voortvarende start

Amber: “Het ging écht boven verwachting, want binnen een jaar had ik mijn investering er al uit. Ik heb er vanaf het begin vijf jaar voor uitgetrokken en het loopt nu nog steeds hartstikke goed.” Op mijn vraag of het allemaal eigen werk is, antwoordt ze: “Nee. We hebben een grote collectie van meer dan twaalfhonderd schilderijen. Ieder persoon heeft een andere smaak en daar spelen we op in. De meeste schilderijen zijn op voorraad in Nederland en daardoor kunnen we snel leveren.”

"Het ging écht boven verwachting, want binnen een jaar had ik mijn investering er al uit."

Dé trend van 2019

Sinds kort werkt Amber ook samen met het Duitse bedrijf Wandkraft dat gespecialiseerd is in schilderijen in dibond en glas, maar ook schilderijen in rvs en hout levert. Een dibond-schilderij bestaat uit samengeperste aluminium laagjes waardoor het heel licht in gewicht is. Door een coating laag komt de afbeelding veel mooier naar voren. Het is dé trend van 2019.
“Rvs-schilderijen hebben veel weg van dibond-schilderijen,”, aldus Amber: “met dit verschil dat daar geen coating overheen gaat, maar een geborstelde aluminium laag. Dat haalt het borsteleffect omhoog en geeft een industrieel effect waardoor het wat strakker oogt.”

Amber wil zich onderscheiden

De uitgebreide collectie van Schilderijbestellen.nl is behoorlijk divers. Zo zijn er populaire reproducties van Vincent van Gogh, Johannes Vermeer en andere grote meesters, maar foto’s op verschillende materialen zijn ook heel erg in trek. Elk materiaal heeft weer een eigen effect qua uitstraling. Amber neemt glas en hout als voorbeelden: “Glas is een koel materiaal wat veel beter past in een strak interieur dan in bijvoorbeeld een landelijk interieur. Daar is een hout-schilderij weer veel beter voor geschikt. Hout staat overigens ook heel mooi in een industrieel interieur.”

Omdat hout-schilderijen de afgelopen jaren al heel erg booming waren en Amber zich wil onderscheiden, verkocht ze die in eerste instantie niet. Maar ze vindt het belangrijk om voor ieder wat wils te hebben, dus heeft ze nog niet zo lang geleden besloten om het toch in haar collectie op te nemen. Momenteel heeft ze schilderijen die een combinatie vormen van hout en metaal. Amber legt uit wat dat is: “De twee materialen zijn door elkaar heen verwerkt. De achtergrond is van hout en het frame en de afbeelding zijn van metaal. Die schilderijen zijn behoorlijk zwaar, maar wel ontzettend mooi! Op korte termijn komen daar hout-schilderijen bij. Deze zijn gemaakt uit berkenhout.”

Schilderijbestellen.nl amber sardine
Schilderijbestellen.nl

Het bezoekersaantal steeg met 45%

Toen Amber in 2016 met behulp van haar vriend van start ging, heeft ze na de lancering van de website eerst even afgewacht hoe het bij Google opgepakt werd. In het eerste jaar heeft ze heel veel schilderijen toegevoegd in de webshop waardoor ze veel dubbele content kreeg. Omdat daar bij Google destijds nog negatief op gereageerd werd, heeft ze dat eerst aangepast, waarna het bezoekersaantal direct begon te stijgen. “Toen besloten we op zoek te gaan naar een SEO marketingbedrijf.”, aldus Amber: “Ik heb een aantal afspraken gehad met bedrijven in Groningen, maar dat was allemaal hartstikke duur. Je hebt het zomaar over duizenden euro’s per maand om jezelf vindbaar te maken op Google, maar dat is zwaar boven mijn budget. Mijn vriend is toen naar een beurs in MartiniPlaza gegaan om te kijken of daar iets te vinden was op dit gebied en kwam daar in aanraking met Brandmerck.”

"Vanaf het moment dat Brandmerck voor haar aan de slag ging, steeg het bezoekersaantal op haar website nog eens met vijfenveertig procent."

In 2018 is Amber met Brandmerck in zee gegaan en naar eigen zeggen voelde het vanaf het begin goed en was er direct sprake van een wederzijdse klik. Ze maakt uitsluitend gebruik van de diensten op het gebied van SEO marketing en heeft dus voornamelijk contact met Robert. Vanaf het moment dat Brandmerck voor haar aan de slag ging, steeg het bezoekersaantal op haar website nog eens met vijfenveertig procent.

Schilderij Bestellen en Brandmerck

Amber: “Hij (Robert) heeft eerst mijn zoekwoorden aangepast en is toen aan het werk gegaan met mijn zoekwoordenpositie. Er zijn diverse voorbeelden van bepaalde genres in mijn collectie die daardoor behoorlijk stegen ‘op de zoekladder’ bij Google en bijvoorbeeld van de zevenenveertigste positie naar de twintigste gingen, of van de achtenvijftigste positie naar de dertiende.”

Amber schrijft ook blogs over schilderijen, en geeft daarin informatie over een bepaalde stijl of een bepaald genre, die ze vervolgens op de site plaatst. In het begin deed ze dat wekelijks om het een goede boost te geven in Google en sinds de samenwerking met Brandmerck doet ze het maandelijks. In haar blogs zorgt ze, met behulp van Brandmerck, ook voor interne links waardoor men tijdens het lezen ervan met één klik bij een bepaald schilderij terecht komt.

brandmerck team 2020
trend van 2019 is schilderijen

Toekomst van Schilderijbestellen.nl

Amber geeft aan dat ze in de toekomst ook meer wil gaan doen met Google Ads, maar dat ze eerst de website nog wil verbeteren voordat ze zich daarop gaat concentreren. Ze legt uit wat ze daarmee bedoelt: “Er zijn heel veel dingen waar je rekening mee moet houden. De homepage is het belangrijkst en die hebben we nu helemaal op orde. Momenteel zijn we bezig met de categorieën en dan met name de kleine die er nu nog minder uitspringen en die ik ook helemaal op orde wil hebben.”

"Dat vindt Google ook weer leuk."

“Brandmerck besteedt vijf uur per maand aan onze webshop, waardoor er elke keer in kleine stapjes vooruitgang geboekt wordt. Die vijf uur is mijn eigen keuze en puur een budgettaire kwestie. En wat de mensen van Brandmerck in die vijf uur doen, doen ze goed. Deze week gaan ze bijvoorbeeld los met een tapje over samenwerking wat ik heb aangemaakt en wat gaat over de bedrijven waar wij mee samenwerken. Dan wordt mijn site weer gelinkt met andere bedrijven en dat vindt Google ook weer leuk. En dit artikel gaat ook weer bijdragen in de vindbaarheid.”

Bekijk ook deze samenwerkingen!

shirtsenzo enzo ronaldinho
CasesSEASEO

Shirtsenzo

Enzo Pepe: een voormalig jeugdvoetballer van Ajax die zich, samen met zijn vrouw Soraya, tot succesvolle ondernemers hebben ontwikkeld. Ontdek zijn verhaal…
LEES MEER
Pand Haaima Hylkema
CasesSEASEO

Haaima Hylkema

Wil je met stijl over de weg rijden, dan doe je dat in een auto van Haaima Hylkema. Voorheen bekend als twee Friese bedrijven onder de namen Haaima en Hylkema, ...
LEES MEER
geboortegift header
CasesSEASEO

Geboortegift

Rick en Elise Deneer, beiden zesendertig jaar jong, runnen met z’n tweeën Geboortegift B.V., waarbij de taken goed verdeeld zijn. Rick heeft het zakelijk inzicht en Elise de creatieve geest. ...
LEES MEER

Klaar om jouw ambities waar te maken?

Ons Vackmanschap

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Uiteraard weet jij zelf alles over jouw bedrijf. Je bent er trots op en wilt het graag delen met zoveel mogelijk mensen. Bijna elke zoektocht van een prospect start in Google en ook jij kunt daar prominent aanwezig zijn. Weten hoe?

Zoekmachine adverteren (SEA)

Dat Google op het web domineert staat buiten kijf. Alleen, wordt de internetgigant jouw vriend of vijand? Wij zorgen met de juiste strategie voor dat eerste. Adverteren op Google levert vele voordelen op, maar hoe zet je die effectief in?

Social media marketing (SMM)

Veel van jouw fans en potentiële klanten zijn al te vinden op Facebook, Pinterest en andere Social Media. Door als bedrijf met de perfecte strategie ook zichtbaar op Social Media te zijn, zorg jij onder andere voor betrokkenheid.

Content marketing (CM)

Wil je waardevolle content consistent creëren en delen? Laat ons jouw verhaal vertellen, trek nieuwe mensen aan en versterk je merk. Bereik je publiek in de volledige klantreis, vanaf de eerste kennismaking tot de eerste conversie en daar voorbij.

Wij werken met de besten

google partner logo 2022 brandmerck