Video marketing

Er werd in het verleden wel eens gezegd: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Tegenwoordig zeggen we bij Brandmerck: één video zegt meer dan 1000 beelden. Ben jij klaar voor video marketing?

Voordelen video marketing uitbesteden:

  Verkrijgen van trouwe volgers
  Naamsbekendheid versterken
  Geoptimaliseerd voor zoekmachines

Wat is video marketing?

Video marketing is dé manier om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten en nieuwe mensen te bereiken. Video’s worden steeds populairder en zijn daarmee een perfect medium om in te zetten voor je onderneming. De verwachting voor 2020 was dat video’s voor 82 procent van het internetverkeer zouden gaan zorgen. Een percentage dat elk jaar groeiende is, dus ook in 2023. Vooral in combinatie met Social Media werken video’s erg goed. Met de cijfers dat video’s 1200 procent vaker gedeeld worden dan andere berichten zorgt video marketing dus voor meer bereik en daarmee ook naamsbekendheid. Wil jij graag de kansen benuttigen van video marketing?”

Steven van Horick

Steven van Horick | Video-editor

video marketing

Waarom kiezen voor video marketing?

Beelden zeggen tenslotte meer dan 1000 woorden. Dat geldt al helemaal voor een video, waarbij beeld, tekst én geluid samenkomen. Dit maakt een video dus ook zo sterk. Met een video die een duidelijk doel heeft zal ook goed gaan scoren. Het is namelijk een persoonlijk (video) bericht dat ervoor zorgt dat mensen het ook leuk vinden om er naar te kijken. Niet voor niets zijn vloggers mensen met een enorm bereik. Ook kan video marketing ingezet worden op diverse platformen. Denk aan YouTube, maar natuurlijk ook social media. De kans om het bereik te vergroten is daardoor een extra voordeel.

Het doel is natuurlijk dat je als onderneming een bepaalde boodschap wilt overbrengen en zo in contact komt met potentiële klanten. Een boodschap via beeld, geluid en tekst wordt beter onthouden dan alleen via tekst. Door het bereik van een video nog meer te vergroten en een potentiële doelgroep te bereiken kun je met video marketing ook gaan adverteren. Hierdoor kun je nog specifieker jouw doelgroep bereiken. Het inzetten van video marketing heeft dus meerdere voordelen en is voor iedere branche geschikt.

Video’s helpen mee in het beslissingsproces

Het inzetten van video marketing zorgt voor extra effectiviteit. Uiteraard is een video alleen effectief als je het ook op een juiste manier inzet. Maar liefst 64% van de consument koopt eerder een product na het zien van een video. Dat is meer dan de helft! Hier is in 2019 onderzoek naar gedaan en de verwachting is dat dit in 2021 nog veel meer wordt.

Het inzetten van productvideo’s zorgt voor 90% met het helpen van een keuze. Hieruit blijkt maar weer dat een video heel veel effect heeft op potentiële klanten. Wil jij ook graag video marketing inzetten voor jouw onderneming en daarmee meer bereik te creëren en natuurlijk sales? Neem dan content op met ons en wij stellen je graag voor aan één van onze experts.

video marketing uitbesteden

Onze video specialisten

Trudy Havinga

Trudy Havinga

Creatieve content creator

Daniel Sie

Daniël Sie

YouTube SEO-specialist

Esther Wijbenga

Esther Wijbenga

YouTube advertising specialist

Steven van Horick

Steven van Horick

Video-editor

Andere interessante specialismen

social media adverteren icon

Social Media adverteren

Ben je online op jacht geweest naar nieuwe meubels, een fiets of kleding, dan kan de klok gelijk zetten op een Facebook advertentie met betrekking op dat product; het zogenaamde remarketing. Maar ook als je binnen een geselecteerde doelgroep valt, krijg je advertenties van bedrijven op Social Media te zien.

tiktok logo

TikTok marketing

TikTok is één van de snelst groeiende Social Media apps ter wereld. De gebruikers van de app kunnen naar amusante video’s kijken die tussen de 15 seconden en één minuut lang zijn. Doordat de app zo razend populair is en meerdere doelgroepen op te vinden zijn, is TikTok Marketing super interessant om in te zetten.

youtube icon

YouTube Marketing

Het afgelopen decennia is YouTube in een hoog tempo gegroeid. En met deze groei zijn ook de zakelijke kansen op deze zoekmachine enorm toegenomen. Met name op het gebied van adverteren. Laat ons jou overtuigen om hiermee aan de slag te gaan.

Bekijk ook deze Samenwerkingen!

beach wagon company
CasesSEASEO

Beachwagon Strollers

Jonge ouders die een oplossing zoeken om hun kinderen inclusief de nodige bagage mee op pad te nemen, vinden die bij Beachwagon Strollers, tot 2022 handelend onder de naam Beach ...
LEES MEER
Sinnergie header
CasesSEASEO

Sinnergie Zonnepanelen

Met een stijging in het aantal zonuren en in de gasprijzen kunnen we op particulier en zakelijk gebied eigenlijk niet meer zonder zonnepanelen. Die sieren dan ook steeds meer daken ...
LEES MEER
vlagsma tegelwalhalla bolsward pand
CasesSEOSMM

Vlagsma Tegelwalhalla

Een echt familiebedrijf met de broers Henk en Wim Vlagsma aan het roer. Dat is Vlagsma Tegelwalhalla in Bolsward. Wij spraken met Henk en Wim over hun passie voor keramische ...
LEES MEER

Klaar om jouw ambities waar te maken?

Veelgestelde vragen

Wist je dat YouTube na Google de grootste zoekmachine is ter wereld! Tevens is YouTube ook het grootste kanaal voor video advertenties. YouTube kent veel uitgebreide advertentiemogelijkheden, wat het mogelijk maakt om gerichte advertenties weer te geven aan een zeer specifieke doelgroep. Met (korte) videoadvertenties kun je met YouTube ads in contact komen met jouw doelgroep op basis van demografische gegevens of interesses.

YouTube is een wereldwijd bekend kanaal met ruim twee miljard ingelogde gebruikers per maand! Met dit enorme bereik is het niet zo gek dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om op YouTube te adverteren. Adverteren op YouTube is de manier om met jouw boodschap in contact te komen met jouw doelgroep. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen gemiddeld tot wel drie keer aandacht besteden aan advertenties, waarvan de content relevant voor hun is in vergelijking tot standaard advertenties. Door jouw boodschap te tonen aan mensen die interesse hebben in jouw product of dienst vergroot je je naamsbekendheid binnen jouw doelgroep en zorg je ervoor dat ze je eerder gaan herkennen. Dit alles vergroot uiteindelijk de kans dat zij over zullen gaan tot bijvoorbeeld een aankoop van jouw product of dienst.

Doordat YouTube een enorm bereik kent, kun je door te adverteren op YouTube in contact komen met duizenden mensen aan wie jij jouw boodschap wilt laten zien. Bovendien heeft YouTube vele advertentiemogelijkheden wat mogelijk maakt om gerichte advertenties weer te geven aan een zeer specifieke doelgroep.

Daarnaast worden de advertenties van YouTube alleen in rekening gebracht wanneer de kijker een interactie heeft gehad met jouw advertentie (door bijvoorbeeld na het zien van de advertentie op de link naar de website te klikken en de website heeft bezocht) of wanneer de advertentie langer dan 30 seconden is bekeken. Deze betalingsmethode is voor adverteerders zeer aantrekkelijk, omdat je alleen maar voor de advertentie hoeft te betalen wanneer deze ook daadwerkelijk iets heeft opgeleverd (vertoningen of interacties).

 • Instream-videoadvertenties: deze kunnen worden overgeslagen en worden alleen in rekening gebracht wanneer de advertenties 30 seconden of langer is bekeken.
 • Discovery-advertenties: worden weergegeven op de pagina’s met zoekresultaten van YouTube en als gerelateerde video in de rechterzijbalk.
 • Instream-videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen: deze advertenties hebben een duur van 15 seconden of korter.
 • Bumperadvertenties: deze advertenties kunnen ook worden overgeslagen, maar duren echter slechts 6 seconden.
 • Outstream advertenties: video’s die beginnen zonder geluid, wanneer de kijker geïnteresseerd is kan hij erop klikken en verder kijken (te gebruiken bij Google partners).
 • Masthead advertenties: deze advertenties kunnen worden weergegeven op opvallende plaatsen op YouTube. Voor deze type advertentie moet wel aan bepaalde eisen voldaan worden.

YouTube kent veel advertentiemogelijkheden waardoor je jouw advertenties kun weergegeven aan een specifieke doelgroep, bijvoorbeeld op basis van locatie, demografische gegevens (geslacht, leeftijd etc.), interesses of potentiële kopers (mensen die al op zoek zijn naar een specifiek product of dienst).

SEO staat voor Search Engine Optimization (of in het Nederlands: Zoekmachine optimalisatie). Heel simpel gezegd is YouTube SEO het optimaliseren in én buiten YouTube om jouw video’s in deze zoekmachine hoger te laten ranken. Door YouTube SEO uit te voeren komen jouw video’s hoger in YouTube op relevante zoektermen binnen deze zoekmachine. PS: Wist je dat YouTube na Google de grootste zoekmachine ter wereld is?

Deze vraag kun je eigenlijk beter omdraaien. Waarom niet? Immers, als jij een video upload wil jij dat deze toch door zoveel mogelijk mensen wordt bekeken? En dat niet alleen, je wilt toch ook dat het wordt bekeken door de mensen waarvoor deze video bedoeld was? Dit kun je, mits YouTube SEO juist wordt uitgevoerd, bereiken. Doe je momenteel weinig of zelfs helemaal niets met YouTube? Dan hebben we aan één reden voldoende om uit te leggen hoeveel kansen hier liggen: YouTube is de op één na best bezochte website ter wereld.

Bij een goede uitvoering kent YouTube SEO meerdere voordelen. Wij noemen de twee meest belangrijke:

 1. Hogere posities op relevante zoektermen in YouTube.

Door jouw video’s te (laten) optimaliseren word je beloond met hogere posities op relevante zoektermen en daarmee, hoogstwaarschijnlijk, meer views.

 1. Hogere posities op gerelateerde zoektermen in Google.

Misschien niet het eerste waar je aandacht, maar YouTube SEO kan er zelfs voor zorgen dat je op gerelateerde zoektermen hogere posities krijgt in Google. Je bent dus niet alleen voor YouTube, maar ook voor Google aan het optimaliseren.

Er zijn drie factoren erg belangrijk bij het beoordelen van jouw YouTube-video. Dit zijn:

 1. Videscore.

Dit heeft te maken met de kijktijd van de video. Lange video’s waarbij de kijker goed wordt vastgehouden scoren beter dan kortere video’s, helemaal als deze niet volledig worden uitgekeken.

 1. Autoriteit YouTube-kanaal.

Video’s van kanalen die goed worden bekeken en structureel bijdragen aan het succes van YouTube presteren beter dan video’s van kanalen die dat niet doen. Al je eerder geüploade YouTube-video’s (en met name de prestaties daarvan) beïnvloeden dan ook het resultaat van je nieuwste YouTube-video.

 1. Metadata match.

Bij je video in YouTube dien je diverse metadata in te vullen. Waaronder de titel, beschrijving, tags, thumbnail en ondertitelingsbestand. Al deze metadata helpt YouTube te bepalen waar de video over gaat. Met name voor nieuwe video’s is dit essentieel.

Om te kunnen adverteren op YouTube heb je een videoadvertentie nodig die de aandacht van de kijker trekt. Doe dit bijvoorbeeld door onverwachte beelden te tonen die opvallen. Belangrijk ook om de aandacht van de kijker hierbij vast te houden, zodat de kijker de videoadvertentie niet weg klikt. Maak gebruik van een duidelijk boodschap, wat wil je dat de kijker gaat onthouden na het zien van de video? Tot slot gebruik een duidelijke call-to-action in de video, wat wil je dat de kijkers gaan doen?

Wij werken met de besten

google partner logo 2022 brandmerck