Op de Banck met:

Robert Hoekstra

Robert_Hoekstra_brandmerck

Over Robert Hoekstra

Ik ben Robert Hoekstra, operationeel directeur van Brandmerck en ik woon in Nijesyl samen met mijn vrouw en pasgeboren zoontje, hond én een konijn. Ik ben één van de eigenaren van Brandmerck, nu al voor 5 jaar.

Wat is jouw rol binnen Brandmerck?

Als ik kijk naar de rol die ik heb gehad in de afgelopen 5 jaar bij Brandmerck dan is die wel heel erg wisselend geweest. Ik ben eigenlijk begonnen als SEO-specialist. Dus ik ging aan de slag voor klanten om ervoor te zorgen dat zij goed gevonden werden in Google. Dat is eigenlijk doorgegroeid naar dat ik dat samen met een team kon doen. Uiteindelijk stuur ik nu alles operationeel aan en ben ik verantwoordelijk voor alles wat er gebeurd binnen Brandmerck.

"De reden van ons bestaan is dan ook: “De online wereld openen om samen ambities waar te maken.” Dat is de kern waar het bij ons om gaat.,."

Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?

Als ik kijk naar hoe mijn dagen eruitzien dan is dat heel wisselend. Een belangrijk onderdeel van mijn functie is dat ik Brandmerck vertegenwoordig naar buiten toe. Dat zit hem bijvoorbeeld in webinars geven voor organisaties zoals Het Toerisme Collectief of de Startersdagen. Maar het allerbelangrijkste is eigenlijk het aansturen van het team. Dus hun begeleiden om ervoor te zorgen dat zij het maximale uit hun dag kunnen halen zodat wij onze klanten zo goed mogelijk kunnen begeleiden.

Hoe begeleid je dan je team?

De begeleiding van onze werknemers is heel divers. We hebben sowieso een volledig meetingritme waarin ik het personeel op de juiste manier begeleid. Bij ons heet dat dan onder andere de Sparsessie, waarin we gaan sparren over waar zij nou eigenlijk mee bezig zijn en hoe ik hen daarbij kan helpen. Daarnaast zijn er ook dagelijkse zaken. Zo hebben we de daily standup digitaal. Daarin zie ik al wat er speelt bij wie en waar ik iemand eventueel in kan ondersteunen.

Wat zeg jij wanneer ondernemers vragen naar de toegevoegde waarde van Brandmerck?

Als ondernemers naar mij toekomen en vragen naar onze toegevoegde waarde verwijs ik hen meestal door naar Erwin, want dat is onze commerciële man. Daarnaast ga ik wel gewoon met ze in gesprek over wat wij doen en over wat hun bedrijf doet, en of daar misschien een bijdrage voor ons in kan zitten.

Waarin onderscheiden jullie je ten opzichte van andere bureaus?

Als ik kijk naar wat ons onderscheid ten opzichte van andere bureaus is het denk ik de oprechte betrokkenheid en dat we werken met specialisten die continu bezig zijn met één aspect van online marketing. Door dat te combineren kunnen wij ervoor zorgen dat wij de beste resultaten halen voor onze klanten.

Wat is de belofte van Brandmerck?

Als ik kijk naar wat wij uitdragen is dat wij een bijdrage willen leveren aan de groei van bedrijven. De reden van ons bestaan is dan ook: “De online wereld openen om samen ambities waar te maken.” Dat is de kern waar het bij ons om gaat.

Wat doe je graag naast je werk?

Als ik niet aan het werk ben dan ben ik heel graag thuis. Dan breng ik tijd door samen met mijn vrouw, ons zoontje en de hond. Ik geniet ook graag van een leuke serie of film, maar voor mij is wel de kern dat als ik niet aan het werk ben, ik graag thuis ben in een rustige omgeving om daar te doen waar ik op dat moment zin in heb.

Wie of wat inspireert jou?

Zaken die ik thuis doe waar ik geïnspireerd door raak zijn bijvoorbeeld series. Er zijn hele mooie series die van toepassing zijn op wat wij ook doen. Daarnaast ook boeken. Ik lees graag boeken over persoonlijke ontwikkeling of over bepaalde managementconcepten en die kan ik dan weer mooi toepassen in mijn functie binnen Brandmerck.

Liever 11-0 winnen of 13-11 verliezen?

Als ik moet kiezen tussen 11-0 winnen of 13-11 verliezen dan kies ik altijd voor 11-0 winnen. De reden dat ik daarvoor kies is dat ik heel competitief ingesteld ben. Dat is ook deels waarom we dit bedrijf hebben opgericht; zodat wij met onze drive andere bedrijven kunnen helpen om hun concurrentie te verslaan. Daarbij gaat het áltijd om winnen en om bovenaan te staan, bijvoorbeeld in Google of in de advertenties.

Wilde je altijd al ondernemer worden?

Toen ik jong was had ik al de wens dat ik een baan voor mezelf kon creëren waar ik de vrijheid had om het zo in te richten zoals ik het zelf wilde. Dat is wat ik nu ook gecreëerd heb. Als ik nu verder ga nadenken over hoe ik toen dacht, dan herinner ik me ook goed dat ik graag groepen mensen samen wilde brengen om die samen naar een doel te laten werken. En dat is wel wat ik nu voor elkaar heb gekregen.

De keuzes die ik in mijn leven heb gemaakt die staan wel in het teken van waar ik nu sta. Dus ik heb in andere banen ook andere mensen kunnen aansturen en al die ervaring heb ik mee kunnen nemen naar wat ik nu doe. Dit zodat ik nu nog meer naar mijn eigen manier het leidinggeven kan vormgeven om daar het maximale uit te halen.

"Ik lees graag boeken over persoonlijke ontwikkeling of over bepaalde managementconcepten en die kan ik dan weer mooi toepassen in mijn functie binnen Brandmerck."

Waarvan raak jij enthousiast op je werk?

Tijdens mijn werk raak ik enthousiast van de ontwikkeling die onze mensen doormaken. Ik zie hoe ze binnenkomen en hoe zij zichzelf continu verbeteren en daardoor nog beter in staat zijn om onze klanten te helpen. Maar ook hoe ze onderling elkaar steeds uitdagen en elkaar verder helpen. Dat is waar ik heel enthousiast van wordt.

robert medewerkers

Waar zou je naartoe willen groeien?

Als ik kijk naar waar we naartoe willen groeien is dat we over enige tijd een perfect team hebben gecreëerd die elkaar steeds tot nieuwe hoogtes drijft, om op die manier nog een betere bijdrage te kunnen leveren aan de groei van onze klanten.

Iedereen bij Brandmerck deelt één uniek DNA

brandmerck

Brandende vragen? Neem contact op.

Of bel: 085-5800317

Wij werken met de besten

google partner logo 2022 brandmerck