Spacer

Na alle hectiek van afgelopen weken zet ik op deze zondagavond mijn gedachten op papier. De eerste maand van het jaar zit er alweer op. De tijd van het terugkijken hebben we gehad en de focus kan vooruit. Om mij heen hoor en zie ik ontzettend veel goede en mooie plannen voor 2019. Dat vind ik het mooie aan de start van een nieuw jaar. Het nieuwe jaar is een prachtige kans om opnieuw te beginnen. Wil je het nu echt anders aan gaan pakken? Doorgaan op deze voet met een aantal nieuwe accenten? Of maak je nu de échte keuze om fit te worden of die tweede vestiging van je bedrijf te openen?

Keuzes, keuzes en nog eens keuzes

In januari moet je jouw hele plan compleet hebben. Alle strategische zaken die je voor jouw onderneming aan wilt pakken, moet je nu uitgewerkt hebben. Het is tenslotte een nieuw jaar en je kunt niet pas in kwartaal 2 met je nieuwe plannen starten, toch?

Om mij heen hoor ik dat iedereen het perfect voor elkaar heeft. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen hoe jij het aan wilt pakken. Laat je niet opjagen door je omgeving en neem de tijd om je strategie helder te krijgen. Alleen met een duidelijke strategie kun je een goed plan voor 2019 opstellen.

Agenda voor 2019

Tip: Keuzes maken kost energie. Richt die energie op keuzes die er toe doen. Bedenk voor de kleine beslissingen structuren, zodat ze een automatisme worden. Daarom eten wij tijdens de lunch alleen tosti’s ;).

Tijd? Of prioriTEIT?

Hoe gaat het? Ja, druk… Ik moet dit jaar de eerste persoon nog tegenkomen die aangeeft dat hij het lekker rustig heeft. We zijn continu beschikbaar, omdat we de hele dag met onze e-mail, telefoon, Social Media en gedachten bezig zijn. Dit zorgt voor veel stress, waardoor we vergeten dat we allemaal evenveel tijd hebben; er zit tenslotte maar 24 uur in elke dag.

Het gaat er om hoe we met onze tijd omgaan en wat we er mee doen. Het begint bij duidelijke keuzes maken. Reserveer tijd voor de plannen van 2019. Niet alleen om ze te bespreken, maar ook voor de uitwerking. Vergeet dan ook niet om dit met iedereen te delen, zodat het een gezamenlijk plan is.

Tip: Daar heb ik geen tijd voor? We hebben allemaal evenveel tijd. Bedenk goed wat je antwoord als iemand vraagt of je iets voor hem/haar wilt doen.

Tijd of prioriteit

Kwartalen

Gelukkig hebben we niet alleen een nieuw jaar. In dit jaar hebben we ook nieuwe dagen, weken, maanden en kwartalen. Het mooie hiervan is dat je het jaar kan opdelen in stukjes. Je hoeft namelijk niet alles tegelijk te doen. Wij hebben voor onszelf duidelijke keuzes gemaakt. Voor elk kwartaal een duidelijk aspect van ons bedrijf, waar we als team mee aan de slag gaan. Je kunt er ook voor kiezen om per kwartaal de focus te bepalen. Dat geeft voor nu rust. Wel heel belangrijk dat je hier dan structureel tijd voor maakt.

Wij hebben voor onszelf duidelijke structuren ingebouwd. Elke week hebben we een gezamenlijke start met het team, waarbij iedereen zijn verhaal van de vorige week deelt. Daarnaast hebben we maandelijks een teamsessie, waarbij we terugkijken naar de afgelopen maand en de puntjes op de i zetten voor de komende maand. Als klap op de vuurpijl hebben we elk kwartaal een teamuitje, waarbij we dieper op de inhoud ingaan en een leuke activiteit gaan doen. Dit eindigt meestal in de kroeg….

Tip: Zorg voor standaard overlegstructuren. Bijvoorbeeld elke maandag weekstart, elke 3e donderdag van de maand maandmeeting, etc.

Sparringpartner

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dit is voor het maken van plannen ook een waarheid als een koe. Laat de juiste mensen meedenken over de plannen en betrek iedereen in die plannen. Alleen op deze manier zet je een goede basis neer, die ook het gewenste resultaat heeft. Ik merk dat wij bij verschillende bedrijven ingezet worden als sparringpartner. Dat is ook een van de mooiste dingen van ons vak. Die goede gesprekken met ondernemers, waarbij het we het niet alleen over online marketing hebben. We hebben het over de essentie van het bedrijf en het maken van de juiste plannen en keuzes. Dat is waar wij energie van krijgen! Iedereen binnen Brandmerck heeft een drang naar groei en het laten groeien van bedrijven, op welke manier dan ook. Of het nu gaat om de bezoekersaantallen, conversies of de juiste werkwijze binnen een bedrijf. Wij nemen alleen genoegen met het beste!

Tip: Kies de juiste sparringpartner. Heeft hij/zij de ervaring of de kennis om daar met jou over te sparren? Je ouders of je vrienden zijn niet altijd degene bij wie je moet zijn voor zakelijk advies.

rocket

En nu?

Nu mag jij een keuze maken. Ga je door op dezelfde voet of ga je naar het volgende level. Beslis vandaag wat jij van 2019 wilt maken. Het plan daarvoor komt later. Starten is essentieel om iets gedaan te krijgen. Een perfect plan is nog niets zonder uitvoering. Start voordat je er klaar voor bent. Start!


footer Brandmerck online marketing
Daag ons uit!

Daag ons uit!

Vul hieronder je gegevens in en wij beantwoorden direct je vraag of nemen geheel vrijblijvend contact met je op!