Op de Banck met:

Geert Jan Stenvert

Geert Jan Stenvert

Over Geert Jan Stenvert

Ik ben Social Media-specialist bij Brandmerck. Met onze Social Media divisie en een voorliefde voor CRO is het mijn doel om het maximale uit elk marketingbudget te halen. Dit doen we zowel met als zonder campagnebudget.

Op de Banck met staat volledig in het teken van de drijvende krachten achter Brandmerck: de medewerkers. Alles wat zij doen, wie zij zijn en hoe zij handelen maken namelijk dat we iedere dag weer meer resultaten kunnen boeken voor onze opdrachtgevers. Al sinds de oprichting van Brandmerck is er een hecht team aanwezig met een sterke drive om resultaat neer te zetten. Men wil trots kunnen zijn op wat er wordt neergezet en elke nieuwe dag moet alles nog net iets beter gaan dan gisteren. Het team is gevarieerd en kent grondleggers, specialisten, innovators, maar ook alleskunners en aanjagers.

Alle verschillende gezichten achter Brandmerck verdienen een podium, want het zijn juist die knappe koppen die Brandmerck de toekomst in dragen en de verwachtingen van opdrachtgevers waarmaken en overstijgen. Wat zij allemaal gemeen hebben? Een winnaarsmentaliteit. In deze uitgave van ‘Op de Banck met’ maak je kennis met: Geert Jan Stenvert.

Op de banck met Geert Jan

Wie ben je?

“Ik ben Geert Jan Stenvert en ik ben 28 jaar oud. Ik kom uit IJlst, vlakbij Sneek, en ben sinds twee jaar werkzaam bij Brandmerck. Daar heb ik het erg naar mijn zin en ik hoop er nog een aantal jaren te blijven plakken.”

Hoe ben je bij Brandmerck terecht gekomen twee jaar geleden?

“Erwin, één van de eigenaren, is een oud klasgenoot van me en na mijn hbo-opleiding werkten we samen voor diverse projecten. Daarna scheidden onze wegen en heb ik nog voor andere bedrijven gewerkt. We zagen elkaar nog wel geregeld en deelden het idee dat het goed was om samen te werken, omdat we dat heel leuk vonden. Zo gezegd, zo gedaan.”

Wat voor werk doe je precies?

“Ik ben verantwoordelijk voor alles op het gebied van social media. Voor het social media van Brandmerck, maar ook voor onze opdrachtgevers. Ik zorg voor de planning van het social media-team en leid de werkzaamheden binnen het team in goede banen. Iedere keer proberen we een stapje verder te groeien door nieuwe ontwikkelingen te volgen, nieuwe cases aan te gaan en door succesvol te zijn samen met onze opdrachtgevers.”

Je werkt hier nu twee jaar en je wilt natuurlijk onderdeel blijven van het team. Wat maakt je werk dan zo leuk en waar word je enthousiast van?

“Allereerst zijn we een leuk team met jonge honden die hun werk graag doen. Samen met onze opdrachtgevers maken we hele vette dingen en zien we daarin ook echte successen. Met name de uitwerking hiervan op de opdrachtgevers maakt me heel erg blij. We hebben mooie opdrachtgevers waar we leuke content voor maken en we zorgen voor groei door effectieve en rendabele campagnes. Dat is waar je het uiteindelijk voor doet!”

"Het mooiste uitzicht komt na de steilste beklimming. In mijn optiek kom je niet zomaar ergens in het leven, daar moet je echt voor werken. Maar heb je dat gedaan, dan heb je uiteindelijk een prachtig uitzicht."

Heb je concrete voorbeelden van dergelijke mooie projecten?

“Onlangs hebben we een project viral laten gaan op social media met een bereik van meer dan 8.000.000 views. Ook hebben we campagnes lopen waar we heel goed mee scoren. Maar we hebben ook bijvoorbeeld bedrijven door de coronacrisis heen kunnen trekken, die vervolgens online meer omzet kunnen genereren. Juist doordat offline wegvalt kunnen we versterken met online, waardoor de ondernemer niet alleen kan blijven bestaan, maar zelfs kan doorgroeien. We hebben ook projecten waar het compleet is omgeslagen, dus waar het rendement eerst minimaal was en waarvan de resultaten sinds wij ermee aan de slag gingen, door het dak zijn gegaan. Dat maakt het werk zo leuk om te doen.”

Wat zijn dan dingen waar je van leert op je werk?

“Iedere opdrachtgever is uniek en heeft een eigen achtergrond en visie. Het mooie daarin is dat ook ik nog steeds iedere dag heel veel leer van die opdrachtgevers en hoe hun markt in elkaar zit. Wat ons betreft is de kracht als online marketing bureau toch wel echt dat we al de data van de opdrachtgevers aan elkaar kunnen koppelen. Aan het begin van de coronacrisis zagen we bijvoorbeeld bij heel veel bedrijven een dip in de resultaten, wat onze kracht en data sterker maakt. Ik werk graag vanuit de data, om van daaruit dingen te kunnen onderbouwen en goede conclusies te kunnen trekken die niet gebaseerd zijn op meningen en onderbuikgevoel.”

Is dat iets wat je altijd in je hebt gehad, ook voordat je bij Brandmerck begon?

“In de loop van de tijd en door de toegenomen kennis is dat wel gegroeid. Ik werk al van jongs af aan en ben nooit beroerd geweest om bepaalde dingen aan te pakken. Het stukje onderbouwen op basis van data heb ik echt geleerd op het hbo en tijdens mijn afstuderen. Ik heb als een van de eerste studenten onderzoek gedaan op het gebied van online, waarin ik alle data – lees 25.000+ individuele datavariabelen – ben gaan analyseren en onderbouwen om tot veel mooie resultaten te kunnen komen. Online is natuurlijk alles meetbaar. Als je de data op een goede manier toepast en het anoniem is voor de gebruiker, dan kun je daar heel waardevolle inzichten uit halen, om die vervolgens te gebruiken voor het bereiken van de juiste personen. Dat kan zowel via onderzoek op organisch vlak waarin je uitzoekt wat de behoeften en interesses zijn van de doelgroep, maar ook via betaalde online campagnes.”

Dan even over je persoonlijke leven. Wat is je guilty pleasure op het gebied van muziek, wat je nu eigenlijk niet zou willen vertellen?

“Ik heb een brede muzieksmaak die varieert van top 40 tot dance. Maar soms vind ik het ook wel eens leuk om harde hardcore aan te zetten. Niet dag en nacht, maar af en toe pak ik een momentje om goed te knallen, dan is die muziek wel even lekker.”

"Ik zeg altijd dat alles te koop is. Behalve die twee, die gaan niet weg. Nee, ook niet voor 2 miljoen."

Op wat voor momenten luister je dan die muziek?

“Af en toe met vrienden op een gezellige avond, maar ook tijdens het wielrennen. Als ik een bloktraining heb om mijn uithoudingsvermogen te verbeteren, dan moet ik tot het gaatje gaan. Dan helpt dit hardcore muziek om me over de streep te trekken.”

Nu je thuis werkt, merk je ook dat je iets mist in vergelijking met werken op kantoor?

“In het begin vond ik het wel lekker om thuis te werken en even goed mijn dingen te doen, maar ik merkte al snel dat je dan ook veel alleen bent. Gelukkig heb ik mijn twee katten die voor genoeg vermaak zorgen en voor mijn beeld langs lopen. Toch vind ik het ook hartstikke leuk om op kantoor te zijn, dus ik hoop dat we heel snel weer terug kunnen naar de oude situatie.”

Wat maakt het dan leuk op kantoor?

“De leuke gesprekken. Er wordt hier serieus hard gewerkt en we doen met elkaar echt ons best, maar in de pauzes een grap met elkaar maken en op zijn tijd wat ouwehoeren, dat mis ik wel echt. Het zijn niet zomaar collega’s, ik werk eigenlijk met een vriendengroep.”

Wat volg je vaker, je hart of je hoofd?

“Ik ben een echte denker en eigenlijk staat dat nooit stil. Ik geloof wel in een ideale combinatie tussen het hart en het hoofd, dat verschilt per situatie. Maar als ik dan moet kiezen, ga ik voor het hoofd.”

We weten dat je twee katten hebt. Die verschijnen tijdens online meetings geregeld in beeld, tot ieders plezier. Zou je ze verkopen als iemand €1 miljoen biedt?

“Ik zeg altijd dat alles te koop is. Behalve die twee, die gaan niet weg. Nee, ook niet voor 2 miljoen.”

Welke drie dingen kun je echt niet missen tijdens je werk?

“Ik kan niet werken zonder laptop en internet. Dus die zijn onmisbaar. Daarnaast maak ik graag gebruik van mijn koptelefoon met noise cancelling en een fijne achtergrondmuziek (geen hardcore). En natuurlijk mijn telefoon. Ik sta erom bekend dat ik de hele dag wel bel, dus met mijn telefoon kan ik me overal ter wereld wel redden.”

Geert Jan en de dingen die hij niet zou kunnen missen

Als Brandmerck een muzieknummer, film of serie is, welke zou dat dan zijn?

“Poeh, ik kijk geen films of series en de titels van muzieknummers vergeet ik altijd. Als we dan moeten kiezen, zou dat La Casa de Papel zijn. Dat gaat over een bankoverval waar een heel doordacht plan voor is. Wij zijn continu bezig om het maximaal haalbare te realiseren en doen eigenlijk niks uit de losse pols. Daarvoor maken we een gefundeerd plan. En toch, als we ergens een kink in de kabel tegenkomen, dan proberen we daar steeds op te schakelen.”

Heb je een gouden tip voor beginnende specialisten in de online marketing?

“Lees je goed in en kies één onderdeel waar je heel goed in zou willen worden. Wat trekt jou het meest en waar gaat je interesse naar uit? Online marketing is heel breed en elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen. Toen ik net begon – ik vond álles leuk en was heel nieuwsgierig – koos ik voor vier specialismen. Gaandeweg was ik 24/7 bezig om op de hoogte te blijven en om de trends en ontwikkelingen toe te passen en te testen en werd ik helemaal gek van alle updates. Kies daarom één onderdeel en word daar retegoed in, dat is effectiever dan je te verdiepen in 20 onderdelen waar je half half in wordt. Zorg dat je het hele kanaal en de algoritme binnenstebuiten keert, zodat je echt weet hoe het werkt.”

Als afsluiter, wat is jouw motto?

“Wielrennen is al meer dan 15 jaar niet alleen mijn passie, maar ook een levenswijze. ‘Het mooiste uitzicht komt na de steilste beklimming.’ In mijn optiek kom je niet zomaar ergens in het leven, daar moet je echt voor werken. Maar heb je dat gedaan, dan heb je uiteindelijk een prachtig uitzicht.”

Iedereen bij Brandmerck deelt één uniek DNA

brandmerck

Brandende vragen? Neem contact op.

Of bel: 085-5800317

Wij werken met de besten

google partner logo 2022 brandmerck